Ieri, 8 aprilie a.c., a fost lansată campania de prevenire a criminalității în mediul rural, în județul Cluj. Polițiștii de prevenire au abordat subiecte de siguranță cu elevii din unitățile de învățământ de pe raza comunei Chiuiești.

„Împreună pentru o comunitate mai sigură!” este noua campanie de prevenire a criminalității în mediul rural, pe care o derulează Poliţia Română, cu sprijinul OMV Petrom, în perioada aprilie – iunie 2019.

Obiectivul campaniei este conștientizarea cetățenilor din mediul rural asupra importanței prevenirii în ceea ce privește furturile, înşelăciunile, accidentele rutiere, precum și importanţa asigurării antiefracţie, prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, priorităţi permanente ale Poliţiei Române.

Un segment important în desfăşurarea acţiunilor preventive este reprezentat de informarea cetățenilor din mediul rural cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte.

Pentru diseminarea informațiilor pe raza județului nostru, polițiștii de prevenire vor intensifica acțiunile din mediul rural și vor organiza activități în unitățile de învățământ.

 

coral