Un barbat din Buzau a sunat la 112 ca sa reclame ca operatorul de telefonie mobila refuza sa-i rezilieze contractul. Un tanar din acelasi judet a reclamat ca sotia lui a fost rapita de pe strada, iar un alt apelant a spus ca voia sa-i cronometreze pe politisti in cat timp il vor gasi. Politistii din judet atrag atentia ca numarul apelurilor false la 112 a crescut in ultima perioada.

Un barbat din Buzau a sunat la 112 sa anunte ca a avut o conversatie cu un operator al unei firme de telefonie mobila care nu a vrut sa-i rezilieze contractul. A sunat la 112 spunand ca este o urgenta.

Un tanar de 21 de ani, a sunat la 112 si sesizat ca sotia sa, in varsta de 19 ani, a fost rapita de pe strada, din dreptul locuintei si a fost fortata sa se urce intr-un autoturism. 60 de politisti si 30 de masini au fost folosite pentru cautarea tinerei, relateaza Mediafax.

„Autoturismul invocat de apelant a fost dat in atentie inclusiv la nivel national. La scurt timp, tanara in legatura cu care s-a sesizat rapirea a fost gasita, aceasta infirmand totodata cele sesizate de sotul sau. Barbatul de 21 de ani a fost sanctionat contraventional conform O.U.G. 34/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta”, arata Politia Buzau.

Un alt barbat a sunat la 112 si a anuntat ca este sechestrat. Era acasa insa si a spus ca a apelat numarul unic de urgenta doar pentru a cronometra in cat timp este gasit.

„De la inceputul anului pana in prezent la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au fost inregistrate peste 380 de apeluri nefondate, urmare carora s-au aplicat 304 sanctiuni, cu precizarea ca numarul acestor sesizari s-a marit in ultimele luni. In acest context subliniem ca problema apelurilor false la 112 nu este numai una institutionala, ci a tuturor celor care au, la un moment dat, nevoie de ajutor”, au transmis reprezentantii Politiei Buzau.

Pentru apelurile abuzive la 112, amenda este intre 500 si 1.000 de lei.

coral