În ultimele 24 de ore, pe la Nădlac I au intrat 4100 de persoane, iarr la intrarea în țară s-au format cozi de pestet10 kilometri.

Sunt întârzieri mari, timpi de aşteptare chiar şi de 480 de minute, pentru a se realiza anchetele epidemiologice.

Cozile infernale şi timpii de aşteptare foarte mari au cauzat nervi. Oamenii sunt revoltaţi de modul în care sunt trataţi de autorităţi.

”Aici se va sta şi 10 ore. Nu se poate aşa ceva. De aici, trebuie să mergem pe jos până la Bucureşti, fraţilor, şi-i dăm jos pe toţi guvernanţii. Trecem… România e a noastră”, a fost mesajul uneia dintre persoanele care aştepta la coadă.

”Trecem să vedem ce ne pot face. Vin 8 kilometri pe jos şi mai stau aici nu ştiu câte ore? E posibil aşa ceva? Jos Guvernul”, a fost reacţia unei alte femei.

-: De 15 ore stăm la rând aici. Venim din Germania. Lumea deja începe să vocifereze deoarece avem măști, avem mănuși în mâini, dar distanța nu se respectă. Pe partea cealaltă ne așteaptă mașini care trebuie să le plătim 40, 50 de euro pentru a ajunge fiecare în colţurile României.

Reporter: De cât timp aţi stat la rând?

– De azi noapte, de la 12:00.

– Zice că stăm doi metri distanță și ne-o pus unul lângă altul, ca oile.
– Nu mai putem de obosiţi…
– Şi nimica n-am mâncat!

Reporter: De unde veniți?

– Din Germania?

Reporter: De la muncă?

– De la muncă, că aici nu ne dă de muncă să avem de lucru să nu mai plecăm în străinătate!
Realizator: La Nădlac 2 se așteaptă cinci ore pentru intrarea în țară și 30 de minute pentru ieșire. De asemenea la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, timpii de așteptare sunt trei ore pentru intrare și 40 de minute pentru ieșire.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, Laura Bondar, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că sunt 7 artere la intrarea în ţară.

”La Nădlac I sunt 7 artere de intrare în ţară, timpii de aşteptare fiind de 480 de minute, iar la ieşire sunt 6 artere, timpii de aşteptare fiind de 90 de minute. În ultimele 24 de ore au intrat în ţară 4100 de persoane cu 1100 de mijloace de transport, iar la ieşire s-au prezentat 6300 de persoane cu 1900 de mijloace de transport. Timpii de aşteptare sunt cauzaţi de ancheta epidemiologică efectuată la intrarea în ţară”, a spus Bondar.

În ceea ce priveşte Punctul de Frontieră Nădlac II se lucrează pe 6 artere la intrarea în ţară, timpii de aşteptare fiind de 250 de minute , iar la ieşire sunt 2 artere, timpii de aşteptare înregistraţi fiind de 30 de minute.

”Au intrat în ţară în ultimele 24 de ore 4300 de persoane şi 2600 de mijloace de transport, iar la ieşire au fost 2600 de persoane cu 1900 de mijloace”, a precizat Laura Bondar.

Potrivit acesteia, măsurile luate la frontieră sunt necesare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

”În această perioadă, formalităţile de frontieră urmează aceeaşi procedură chiar dacă s-a instituit starea de alertă, persoanele care intră în ţară fiind preluate de reprezentanţii DSP pentru efectuarea triajului epidemiologic”, a mai spus Bondar.