Un bebeluș în vârstă de doar șase săptămâni a ajuns duminică după-amiază în stop cardio-respirator la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, după ce preotul l-a scufundat în cristelniță în timpul slujbei de botez, relatează Obiectiv de Suceava.

Potrivit sursei citate, preotul care a oficiat slujba l-a scufundat pe copil cu totul în cristelniță, deși după ultimele protocoale în vigoare nou-născuții trebuie doar udați pe cap.

Potrivit Antena3, familia spune că în momentul în care preotul l-a scos din cristelniță copilul nu a mai plâns, nu a tuşit şi nici nu a mai respirat, așa că oamenii au sunat la 112.

Afirmațiile familiei sunt contrazise de surse din cadrul Bisericii, care spun că bebelușul a plâns când a fost scos din cristelniță, subliniind că probelemele au apărut în momentul în care preotul îl dădea cu mir.

La sosirea echipajului SMURD la lăcașul de cult, nou-născutul era în stop cardio-respirator și a fost nevoie de manevre de resuscitare. ”A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni”, a precizat în stare de șoc medicul care i-a acordat primul ajutor, recunoscând că micuțul era aproape mort.

Micuțul, internat la ATI, a fost ventilat mecanic, dar luni dimineață, în jurul orei 6, medicii au constatat decesul. Părinții acuză preotul că nu ar fi ținut cont de faptul că micuțul plângea și l-a băgat de trei ori în apă, scrie Antena3. Bebelușul a fost resuscitat în biserică, după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, în Suceava.

Protopopul Doru Budeanu a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”, scrie Monitorul de Suceava.

„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu. Acesta a mai spus că încă nu a discutat cu familia, dar este în contact cu spitalul pentru a fi permanent la curent cu starea de sănătate a copilului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că în acest caz a fost deschis dosar de vătămare corporală din culpă în rem, față de faptă, în cadrul căruia urmează a se stabili circumstanțele accidentului.

  coral