Caz revoltător în Scoția. Un bebeluș a ajuns la spital cu arsuri de gradul II, după ce, lăsat nesupravegheat într-o creșă, a vărsat pe el o găleată cu înălbitor fierbinte. Totul s-a petrecut la o creșa Little Dreams Nursery din Aberdeen. În loc să cheme Salvarea, personalul din creșă a încercat să bandajeze rănile copilului cu prosoape din hârtie și folie alimentară.

Blake Nilssen (1 an) s-a ars pe mâini și picioare cu amestecul de apă clocotită și înălbitor și a fost lăsat, timp de o oră, să plângă de durere, îngrijitoarele învelindu-l cu folie alimentară și prosoape din hârtie în timp ce așteptau venirea părinților.

Când părinții Ellie Johnson (27 de ani) și Daryl Nielssen (31 de ani) au ajuns la creșă, și-au găsit copilul plin de vezicule (n.r. – leziuni tegumentare cu conținut de lichid) și urlând de durere.

Am deschis ușa și am auzit cele mai înfiorătoare țipete. A fost înfricoșător! Apoi am realizat că sunetele acelea veneau de la băieţelul meu. Nu există cuvinte pentru a descrie frica pe care am simțit-o în acel moment. Țipa, pielea lui era roșie peste tot și simțeam un miros copleșitor de înălbitor, cu lichid care îi curgea pe picioare și pe brațe din băşici sparte – a povestit femeia, potrivit Daily Mail.

Citește și: Bebeluș de șase luni, la un pas de moarte din cauza arsurilor provocate de șervețele umede

Micuțul a fost dus de urgență la spital, dar pe drum a leșinat din cauza durerilor îngrozitoare. Rănile lui Blake au fost curățate și îngrijite de medici timp de 90 de minute. Copilul a primit și câteva doze mici de morfină, pentru a-i ușura suferința și a-l ajuta să adoarmă. O zi mai târziu, Blake a fost anesteziat total și un chirurg plastician i-a tratat veziculele și i-a acoperit rănile cu șase straturi de bandaje pentru a preveni infectarea.

Nu ești pregătit să-ți vezi copilul în asemenea dureri. El a rămas cu cicarici pe viață și ne temem că va avea d suferit toată viața din cauza lor. Acum este în recuperare, dar va dura mult procesul. Încă nu ne putem explica de ce exista o găleată cu înălbitor și apă clocotită într-o cameră cu bebeluși!? Nu a fost un accident, a fost neglijență – a spus tatăl băiețelului suferind.

Poliția a deschis o anchetă și s-a stabilit că îngrijitorii au spus lucuri diferite despre ceea ce s-a petrecut. Părinții sunt deciși să ia măsuri legale pentru ca respectiva creșă să fie închisă definitiv.

coral