Un bunic a fost filmat într-un centru de refugiați din Zaporojie în timp ce își legăna nepoțica. Acesta fugise dintr-un sat din estul țării, iar imaginile cu el i-au emoționat și îngrijorat pe ucraineni. Clipul a fost publicat pe pagina de TikTok al organizației UNICEF Ucraina.

Jurnaliștii ucraineni l-au căutat, însă inițial era de negăsit, pentru că plecase și de la centrul de refugiați și nici în orașele din apropiere nu era.

Publicația TSN a aflat că se numește Valentin Platov, are 84 de ani și este din satul Stepove, care se află la 50 de kilometri de Zaporojie. L-au găsit în vestul țării, la Ivano – Frankivsk.

A ajuns acolo după ce a condus aproximativ 1000 de kilometri. Le-a spus jurnaliștilor că a folosit pentru prima dată un GPS și că îl dor mâinile după ce a condus atât de mult.

În satul său avea vie, capre, găini, o grădină mare și nu s-a gândit că va veni războiul cât va trăi. Fiind unicul șofer din familie a fost nevoit să plece ca să-i pună în siguranță pe cei dragi.

A spus că nu știe când se va întoarce în estul Ucrainei, având în vedere că încă este război. Gardurile casei sale au fost minate, iar fiica sa Maria se îmbolnăvise foarte tare și nu avea la ce spital să meargă pentru că au fost distruse de soldații ruși.

coral