Comuna Mintiu Gherlii este în carantină de câteva zile din cauza numărului ridicat de cazuri COVID-19 raportat la numărul de locuitori. În acest sens, polițiștii clujeni sunt la datorie pentru a supraveghea dacă toate măsurile impuse de autorități sunt respectate.

Echipajele de poliție primesc în fiecare zi ajutor voluntar din partea unui…câine.

,,Toată lumea e îngrijorată. Așa este și noul partener al colegului. De câteva zile, câinele nu se dezlipește de echipajele de poliție prezente la intrare în Mintiu Gherlii – localitate carantinată – și participă la misiunile destinate limitării răspândirii virusului.

Respectați măsurile de protecție și indicațiile autoritătilor! Împreună vom reuși!

PS: Îi cunoașteti cumva stăpânul?”, este mesajul postat de IPJ Cluj pe o rețea de socializare.

După ce polițistul l-a făcut cunoscut pe rețelele de socializare, câinele și-a găsit un stăpân iubitor în comuna Cășeiu. 

Polițistul care s-a îngrijit permanent de soarta lui Max a relatat:

,,De luni, de la ora 05:00, de când satul Mintiu Gherlii a fost carantinat, am fost prezent în filtrul rutier instituit la intrarea/ieșirea din localitatea Mintiu Gherlii, iar un câine ,,ne-a dat târcoale".

Văzându-l înfometat, i-am dat mâncarea mea pentru acea zi, iar de atunci a fost de neclintit din acolo, noaptea dormind sub mașina de poliție.Toți colegii din filtru au avut câte ceva (sandwich-uri – n.red.) de împărțit cu el.

Vineri, după o postare pe un site de socializare, am reușit să-i găsesc un stăpân, un mare iubitor de animale.

Până să ajungă la acesta, am făcut o mică oprire la un salon din Gherla, administratorul exprimându-și dorința de a-i face un toaletaj complet cățelului Max". coral