News Flash:

Un cabinet medical a fost incendiat, iar medicului i s-au cerut bani şi să-şi ceară scuze

11 Februarie 2021
706 Vizualizari | 0 Comentarii
descindere mascati

Şantajistul, pentru a-l intimida pe medic, i-a incendiat cabinetul, cerându-i bani sau să redacteze un înscris prin care să-şi ceară scuze pentru „o greşeală” nespecificată. Altfel, o serie de informaţii incomode ar fi fost făcute publice.

Magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ au dispus, zilele trecute, arestarea unui pietrean în vârstă de 42 de ani, care avea ceva de „împărţit“ cu un medic de 38 de ani, cel privat de libertate fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de şantaj şi distrugere prin incendiere.  

Concret, Cireaşă îl avea cu ceva la mână (nu este deloc clar cu ce; ancheta va stabili) pe doctorul stomatolog, a încercat să-l şantajeze, iar pentru a-l intimida şi a-l forţa să se conformeze cerinţelor sale i-a incendiat cabinetul situat în comuna Podoleni.  

Pagubele produse de flăcări au fost estimate la aproximativ 50.000 de lei. Înainte de provocarea incendiului, dar şi după, acuzatul l-a contactat telefonic pe doctor, cerându-i remiterea unei sume, iar în cazul în care nu dispunea de banii necesari, avea posibilitatea să redacteze o scrisoare prin care să-şi ceară scuze.   

Pentru ce, deocamdată rămâne un mister, deoarece anchetatorii susţin că, cel puţin până la acest moment al anchetei, nu s-a stabilit exact miza infracţiunii, dar ea nu ar avea legătură cu activitatea profesională a medicului. Aşa stând situaţia, dacă nu a plecat de la meserie, nu putem decât să bănuim că Vasile Cireaşă ar fi deţinut unele informaţii nu tocmai banale despre stomatolog, de vreme ce îl ameninţa că le va face publice.   

Despre acest caz s-a aflat în după amiaza zilei de 8 februarie 2021, când într-un comunicat al IJP Neamţ se preciza că anchetatorii din cadrul Secţiei de Poliţie Săvineşti au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 42 de ani, din Piatra Neamţ, bănuit de comiterea infracţiunilor de distrugere şi şantaj.    Cercetările efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ au implicat, pe data de 5 februarie 2021, punerea în aplicare a unui mandat de percheziţie la domiciliul celui acuzat de şantaj, fiind descoperite mai multe „bunuri cu valoare probatorie în cauză”.   

Arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile   

Anchetatorii au stabilit că, în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie 2021, Vasile Cercel a incendiat mai multe bunuri din interiorul cabinetului medical din Podoleni, provocând daune foarte mari. De asemenea, în perioada 12 ianuarie - 1 februarie 2021, acesta ar fi pretins de la persoana vătămată diferite sume de bani, pentru a nu dezvălui anumite informaţii pe care le deţinea despre aceasta. Solicitările au fost făcute prin mesaje telefonice.   

„Din datele anchetei nu s-a stabilit în concret care au fost motivele, dar se pare că nu ar avea legătură cu activitatea profesională a persoanei vătămate“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, procurorul Mihai Tanasă, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.   

Pe 7 februarie, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi şantaj, iar a doua zi a fost prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, cererea fiind admisă de instanţă.   

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Cireaşă Vasile. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, cercetat în dosarul penal nr. 446/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, prevăzută de art. 253 alin. 4 Cod penal, şi şantaj, prevăzută de art. 207 alin. 1 şi 3 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 08.02.2021 şi pînă la data 09.03.2021, inclusiv“, conform Judecătoriei Piatra Neamţ.  

Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Neamţ. Anchetatorii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză. În activităţi au fost angrenaţi criminalişti şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Neamţ. Medicul şantajat nu a putut fi contactat pentru a formula un punct de vedere legat de motivul pentru care a intrat în colimatorul şantajistului.
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 22 queries | Mysql time :0.038996 (s)