Primarul Emil Boc este ironizat de un clujean după ce în oraş a apărut un nou trotuar în mijlocul căruia se află copaci. Internautul îi aminteşte fostului premier şi momentul când a plantat pomi în mijlocul altui trotuar, iar apoi a dat vina pe proiectanţii proiectului.

Emil Boc este ironizat de Adi Popa, un tânăr clujean, care i-a trimis o scrisoare primarului pentru a-i atrage atenţia că pe o stradă din Cluj muncitorii au mutat trotuarul exact în aşa fel încât acum copacii sunt pe mijlocul său. Nu este însă prima dată când se lucrează astfel la Cluj, iar Popa îi aminteşte edilului de momentul jenant în care a postat fotografii pe contul său pentru a se lăuda că plantează pomi în oraş, fără să realizeze că îi planta în mijlocul unui trotuar.

„Pe strada care face legătura între Moţilor şi Splaiul Independenţei, dacă nu mă înşel se numeşte Coşbuc, muncitorii lărgesc carosabilul în detrimentul trotuarullui. Iar în apropiere de hotel Sport au mutat trotuarul în aşa fel încât acum copacii se află chiar în mijloc. Felicitări, domnule Boc, de când nu mai plantaţi pomi în mijlocul trotuarului mutaţi trotuarele ca să aibă copaci în mijloc. Chiar nu se putea altfel? Acum sper că nu vor fi tăiaţi bieţii copaci din cauza incompetenţei firmelor de casă a Primăriei Cluj”, a scris Adi Popa.

Clujeanul i-a mai atras atenţia primarului că trotuarele sunt de obicei pline de maşini, iar oamenii trebuie să facă slalom printre şi să treacă pe carosabil, unde sunt expuşi maşinilor.

„Apoi veniţi şi spuneţi că Clujul e al pietonilor şi că extindeţi spaţiile pietonale când dumneavoastră procedaţi taman pe dos. Unde să mai circulăm ca pietoni dacă trotuarele sunt înguste şi pline de maşini, iar atunci când nu sunt transformate în parcări au copaci sau stâlpi în mijloc? Să facem slalom? Hai că noi mai coborâm de pe trotuar şi ne riscăm pielea, dar ce face un bătrân cu aparat ortopedic sau o femeie cu căruciorul? Îi condamnaţi la moarte cu copacii şi cu stâlpi puşi în mijlocul trotuarelor? Ne spuneţi să lăsăm maşinile acasă şi să circulăm cu mijloacele de transport public, dar vă imaginaţi ce s-ar întâmpla dacă toţi v-ar urma sfatul? Şi aşa autobuzele şi troleibuzele sunt arhipline, chiar dacă e pandemie, dar dumneavoastră aţi vrea să se înghesuie chiar tot Clujul în ele?”, s-a întrebat Popa.  

 

coral