Acuzații grave făcute de familia unei gravide la adresa unui medic de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Oamenii susțin că doctorul a refuzat să o opereze pe femeie, deși starea sa era gravă, de teama COVID. Din acest motiv, copilul a murit două zile mai târziu. 

Familia spune că femeia de 42 de ani, din comuna Mogoș, care se afla la prima sa sarcină, a fost ţinută în izolare până la finalizarea testului COVID. Mămica s-a chinuit o noapte întreagă, fără să se intervină. În dimineaţa zilei de vineri, aceasta a fost operată, la intervenţia unui alt coleg medic, cel din urmă spunând că există pericolul ca şi mama să îşi piardă viaţa.

După naştere, copilul a fost transportat de urgenţă, cu elicopterul, la Oradea, unde a decedat pe parcursul zilei de duminică. Oamenii sunt deciși să-și facă dreptate în instanță.

„Naşterea a avut loc vineri, prin operaţie cezariană de urgenţă, nou născutul primind scorul Apgar de 2 a fost transferat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea la secţia Neonatologie, cu elicopterul, deoarece la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş nu au fost locuri disponibile. Operaţia de cezariană s-a făcut de urgenţă, înainte de a primi rezultatul testului COVID, cu precauţiunile necesare. Mama este în Alba Iulia, rezultatul testului COVID fiind negativ. Femeia însărcinată a venit cu membrane rupte, a fost monitorizată pentru naştere normală, dar când starea fătului s-a agravat, s-a intervenit prin cezariană”, au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba, potrivit Adevărul.

 

 

 

coral