Atenție la materialele pirotehnice care ajung pe mâna celor mici! Un copil de opt ani din Oltina, județul Constanța, va rămâne mutilat pe viață după ce explozia unei petarde i-a provocat răni grave la o mâna.

Băiatul a ajuns în stare gravă la spital și a fost operat. Medicii au fost nevoiți să îi amputeze două degete.

Incidentul s-a petrecut pe o stradă din localitatea Oltina, atunci când băiatul de 8 ani se juca împreună cu alți copii. La un moment dat băiatul a aprins fitilul unei petarde și după numai câteva secunde s-a produs explozia.

Speriați, ceilalți copii au cerut ajutorul trecătorilor și le-au spus că amicul lor de joacă sângerează grav. La locul incidentului a ajuns imediat un echipaj de ambulanță al stației Băneasa care i-a acordat rănitului primele îngrijiri medicale, apoi a solicitat intervenția elicopterului Smurd pentru transportul copilului la spitalul din Constanța.

Crina Kidebi, purtător de cuvânt Spitalul de Urgență Județean Constanța: ”A fost preluat imediat de către medicii de gardă. A fost supus unei prime intervenții chirurgicale aseară care a durat mai mult de o oră și jumătate. Are amputate primele două degete ale mâinii”.

Polițiștii specializați în arme și explozibili avertizează că în această perioadă piața este invadată de materiale pirotehnice, de artificii sau petarde care sunt extrem de periculoase dacă sunt folosite de către persoane neautorizate. Explozia unei petarde poate provoca răni grave chiar și persoanelor aflate la cinci metri distanță de la locul exploziei.

Nicolae Simion, şef serviciu Arme, Explozibili și Substanțe Toxice Constanța: ”Articolele pirotehnice din categorie t1 sau articolele pirotehnice din categoria p1 pot fi puse la dispoziție pe piață numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani”.

 

coral