Un detinut din Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati si-a injunghiat colegul de celula cu un cutit artizanal, rana suferita punandu-i viata in pericol.

Cazul este anchetat de Parchetul de pe langa Tribunalul Galati, autorul fiind un individ extreme de violent, condamnat la 24 ani si 6 luni pentru omor deosebit de grav.

Potrivit procurorului Liliana Istrate de la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati, intre cei doi detinuti, colegi de celula, ar fi izbucnit un conflict spontan, in urma caruia unuia dintre barbati, un vrancean de 31 de ani, si-a injunghiatul colegul de celula cu un cutit artizanal.

Rana suferita de detinut la gat a fost extrem de grava, iar detinutul a fost operat de urgenta pentru a fi salvat.

 ”Avem un dosar penal inregistrat avand ca obiect infractiunea de tentativa la omor, infractiune comisa intr-una dintre celule din penitenciar. Agresorul este o persoana condamnata pentru o infractiune de omor deosebit de grav la 24 ani si 6 luni, o pedeoasa rezultata. Acesta i-a aplicat colegului de celula o lovitura de cutit in zona gatului, intensitatea loviturii determinand necesitatea ca acesta sa fie transportat la spital si a se interveni de urgenta pentru a-I fi salvata viata”, a declarat  Liliana Istrate de la Parchetul d epe langa Tribunalul Galati.

Vranceanul de 31 de ani care si-a injunghiat colegul de celula se afla dupa gratii de mai multi ani.  In 2012, alaturi de doi minori, a ucis un om in localitatea Straoane din judetul Vrancea.

Cei trei au jefuit un barbat de 51 de ani, care iesea dintr-un bar.

Barbatul, care avea la acel moment 22 de ani, s-a napustit asupra victimei. Ceilalti doi complici i-au furat telefonul mobil si banii si apoi au decis sa-l arunce intr-o fantana, victima fiind in viata la acel moment.  Pentru fapta sa, barbatul a fost condamnat la 24 ani si 6 luni pentru omor deosebit de grav.

coral