Xavier Novell, episcopul care a demisionat în plină ascensiune profesională pentru a se căsători cu o psiholoagă şi scriitoare de ficţiuni erotice, se află din nou în centrul atenţiei presei spaniole. Un fost coleg îl acuză acum că este „posedat de diavol”. Acuzaţia vine după ce bărbatul s-a angajat la o companie care produce material seminal de vier.

Xavier Novell şi-a găsit un nou loc de muncă la trei luni după ce a renunţat la postul de episcop emerit de Solsona. Mai exact, fostul episcop s-a angajat la Semen Cardona, o companie care produce material seminal de vier pe care îl exportă în peste 20 de ţări.

În urma apariţiei acestei veşti, un fost coleg din Solsona consideră că atât demisia, cât şi noul loc de muncă se explică prin faptul că Novell este un „fiu rătăcitor posedat de diavol”.

În 2010, la vârsta de 41 de ani, Novell devenea cel mai tânăr episcop din Spania. Pe vremea când era episcop, el a susţinut aşa-numita terapie de conversie pentru persoanele gay şi a practicat exorcismul. Văzut ca o stea în ascensiune în Biserica Catolică, decizia sa de a demisiona, cu aprobarea Vaticanului, a constituit o surpriză imensă.

Fostul prelat a renunţat la post pentru a se căsători cu Silvia Caballol, o psiholoagă şi autoare de romane erotice în vârstă de 38 de ani.

Cazul Novell a readus în discuţie problema celibatului în cadrul Bisericii Catolice. În interviuri acordate anterior, Xavier Novell a recunoscut că, în tinereţe, s-a îndrăgostit de o fată de 18 ani şi că şi-a dorit să se căsătorească şi să aibă copii, conform adevarul.ro

coral