Valentin Avram numit inspector șef interimar la Apele Române Someș-Tisa în martie 2020 a fost fotomodel, dar se bucură de susținere politică.

Conducerea Companiei Apele Române i-a ceut șefei din martie 2020 să își dea demisia și să îi facă loc tânărului inginer, cu ”Look” de actor de Hollywood. Pentru că Florina Rus a refuzat să-și dea demisia, postul a fost scos la concurs. ”Toate aceste lucruri s-au întâmplat în plină stare de urgență când scoaterea la concurs a posturilor era blocată. Respectivul a depus o contestație la proba scrisă, cu toate că nu avea calitatea de concurent, deci automat, conform legii, nu putea nici să conteste proba scrisă”, afirmă acum Florina Rus.

Pentru că așa trebuia, concursul a fost anulat, model folosit la multe concursuri publice când cel care trebuie să ia concursul nu reușește. Florina Rus a obținut 95 de puncte din 100, iar în locul ei a rămas interimar fotomodelul Valentin Avram.

Culmea este că Florina Rus și Valentin Avram au format un cuplu în trecut.

Valentin Avram, șef inspector ABA Someș-Tisa: ”Eu vin dintr-o familie gospodari de ape, amândoi părinți ai mei sunt pensionari. Sunt angajat în instituție din 2014. Am urmat Facultatea de Ingineria Mediului, masteratul în construcții Hidrotehnice și am urmat și un curs de Specialitate în Managentul Resurselor de Apă, practic am toate studiile pentru a ocupa acest post”.

Acesta nu avea vechime în instituție și a contestat un concurs la care nu participase. În orice caz, relatiile dintre angajați au devenit tensionate, scrie Digi 24.

Valentin Avram, șef inspector ABA Someș-Tisa: ”Se discută despre lipsa de profesionalism a mea, în contextul în care ani de zile consecutiv am avut calificative de foarte bine, acordate chiar de către dânsa. (R: Dumneavoastră ați contestat concursul?) Da, eu l-am contestat, au fost mai multe motive, legat de procedura de organizare a concursului”.

Valentin Avram, șef inspector ABA Someș-Tisa: „Eu când am preluat apele am rămas șocat, eu am făcut plăngeri penale la oameni, am dat de niște situații pe care nu pot sa vi le explic, care erau tolerate de atâția ani de zile. Am aplicat sancțiuni în cuantum record, nu în ultimul an, ci din totdeauna de când există inspecția. (R: Până la urmă ați fost sau nu, numit politic, a avut vreo treabă PNL-ul cu povestea asta?) Nu există în Administrația Bazinală Someș-Tisa niciun șef de serviciu, birou sau compartiment care să fi dat examen pe funcția de conducere. Toți au fost numiți, nu pot să spun că au fost numiți politic sau nu, că nu sunt în măsură”.

Florina Rus, inspector ABA Someș-Tisa: „Dacă vezi prea multe, dacă auzi prea multe, dacă cunoști prea multe, ori ți se desfințează postul, ori ești detașat, acesta este cultul fricii care ne-a fost însămânțat de-a lungul timpului de sistem”.

Instanța va decide acum dacă acest concurs a fost anulat în mod legal.  coral