Judecătorii ieşeni au condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare un bărbat care a fost acuzat de o faptă de furt şi una de tentativă de furt calificat. 

Marcel Vînă este din Cotnari şi a fost acuzat că a comis faptele la finele anului 2018, respectiv în septembrie 2019. Prima fapta a avut loc în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2018, când individul a tăiat lacătul de la o poartă a unui şantier.    A intrat acolo şi a sustras mai multe scule, inclusiv doi saci de ciment, dar şi 50 de litri de motorină pe care i-a găsit într-un utilaj. A cauzat astfel un prejudiciu de aproape 10.000 de lei.   

A doua faptă a fost o tentativă de furt ce datează din noaptea de 8 spre 9 septembrie 2019, când, alături de o altă persoană, individul a intrat în curtea unui magazin din centrul comunei. Cei doi hoţi aveau corpul acoperit cu câte un cearşeaf şi o glugă pe cap.    Au spart fereastra magazinului cu pietre, din cauza zgomotului o vecină trezind-se. Când a ieşit la balcon, Vînă a aruncat cu o piatră înspre ea şi i-a spart geamul de la balcon. De teamă, amândoi au fugit, însă au fost prinşi zilele următoare de poliţişti.    Sentinţa de condamnare a lui Vînă este definitivă. 

 

coral