Bărbatul de 47 de ani din Ilfov a fost trimis în judecată, fiind acuzat de săvârşirea unui număr de 11.481 de acte materiale. Acesta ar fi utilizat în procedura de înmatriculare mai multe înscrisuri false pentru care ar fi primit în schimb de la beneficiari diferite sume de bani, transmite IPJ Ilfov. În total, organele de urmărire penală au trimis în judecată opt inculpaţi pentru infracţiuni la regimul rutier.

„Bărbatul ar fi facilitat şi înmatricularea provizorie ori definitivă în România a mai multor autovehicule, context în care ar fi produs şi utilizat în procedura de înmatriculare mai multe înscrisuri false, respectiv contracte de vânzare, poliţe RCA şi vize ale organelor fiscale, pentru care ar fi primit în schimb de la beneficiari diferite sume de bani”, informează Inspectoratul Poliţiei Judeţene Ilfov.

În perioada 2020-2022, anchetatorii au verificat activitatea infracţională a unui număr de opt inculpaţi, cercetaţi pentru infracţiunile de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, tăinuire sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. „Reamintim faptul că, în perioada 24 iunie 2018 – 22 martie 2021, doi bărbaţi, tată şi fiu, au fost opriţi în trafic, în mod repetat, în timp ce conduceau autovehicule şi, de fiecare dată, ar fi prezentat organelor de poliţie permise de conducere false, aparent emise de autorităţile din Spania, Italia şi Irlanda”, arată sursa citată.

Procurarea permiselor de conducere respective ar fi fost intermediată contra cost, de către alţi trei bărbaţi, iar în scopul falsificării documentelor unul dintre aceştia, în vârstă de 47 de ani, ar fi procedat la identificarea potenţialilor beneficiari, a colectării sumelor de bani de la aceştia, obţinerea datelor de identitate şi a fotografiilor cu fizionomia beneficiarilor şi punerea acestora la dispoziţia presupusului falsificator, acesta din urmă fiind reţinut la data de 9 ianuarie de către poliţiştii Serviciului Rutier din Ilfov, conform libertatea.ro

coral