Un bărbat din Italia a fost amendat cu 166 de euro din cauza cântecului cocoșului său. Vecinii pensionarului în vârstă de 83 de ani s-au plâns că în fiecare dimineață sunt treziți de cântecul păsării, scrie The Guardian. 

Un ofițer de poliție a fost nevoit să pândească casa lui Angelo Boletti dintr-un oraș din Lombardia, pentru a dovedi că plângerile vecinilor sunt îndreptățite.

Pensionarul a fost extrem de nemulțumit că a fost amendat cu 166 de euro, însă oamenii legii au constatat că bărbatul a încălcat regulile care stipulează că animalele de companie trebuie ținute la o distanță minimă de 10 metri față de casele vecine. 

"Am rămas fără cuvinte", a spus Boletti, care a povestit că cocoșul Carlino trăia în grădina sa de 10 ani până să îl dea unui prieten din cauza vecinilor. Pasărea s-a întors recent la Boletti pentru că prietenul care avea grijă de el este plecat în vacanță. „Mi-ar fi putut spune înainte despre această regulă. Voi contacta poliția, prefectul, pe toată lumea”.

Emma Perfetti, primarul orășelului Castiraga Vidardo, a declarat că autoritățile sunt „obligate să acționeze în acest fel” din cauza numeroaselor plângeri venite de la vecini. Ea a adăugat că pasărea se afla în casa lui Boletti de peste 20 de zile. „Nu este normal ca jumătate de cartier să fie trezit la ora 4.30 dimineața”, a spus ea.

coral