Doctorița este prima persoană care a avut o reacție adversă foarte rară după rapelul vaccinului Pfizer, aceasta fiind trecută și în prospectul vaccinului. Aceasta a făcut paralizie temporară pe o parte a feței și a rămas inconștientă, însă și-a revenit destul de repede.

„Ministerul Sanatatii a fost informat de catre reprezentantii Institutului National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile despre inregistrarea unei reactii adverse rare, paralizie temporara faciala, dupa administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

In acest moment, pacienta se afla intr-o stare de sanatate buna, iar rezultatele analizelor nu arata modificari patologice. Reactia adversa avuta, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rara, care se manifesta si la alte tipuri de vaccinuri”, a transmis Ministerul Sanatatii.

Cine este doctorita care a paralizat dupa rapelul vaccinului anti-COVID

Saptamana aceasta, un medic din Valcea care a facut a doua doza de vaccin anti COVID-19 a avut reactii adverse ingrijoratoare, a anuntat miercuri, arenavalcea.ro.

Potrivit unor surse din SJU, doctorul ORL in cauza ar fi suferit o paralizie faciala temporara si ar fi ramas inconstienta imediat dupa rapel.

Prospectul vaccinului Moderna. Compozitia medicamentului, modul de administrare si pastrare, posibilele reactii adverse

Vestea s-a raspandit cu repeziciune printre cadrele medicale din judet, pe multe dintre ele punandu-le serios pe ganduri, cu atat mai mult cu cat colega cu pricina este tanara si, in istoricul sau, nu figureaza probleme de sanatate. Conform surselor noastre, tanara si-a revenit destul de repede si s-ar fi dus la o unitate sanitara dintr-un centru universitar pentru investigatii suplimentare, conform Ziare.com.

coral