News Flash:

Un microscop operator ultramodern, destinat microchirurgiei reconstructive, a intrat în dotarea Spitalului de Recuperare

23 Aprilie 2019
1352 Vizualizari | 0 Comentarii
IMG 20190422 110606

Spitalul Clinic de Recuperare, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, are în dotare, începând de azi, un nou aparat medical ultramodern. Este vorba despre un microscop operator – sistem robotizat de vizualizare în chirurgie, cu multiple aplicații în neurochirurgie și chirurgie spinală, dar și în ortopedie, ORL și chirurgia plastică.

Microscopul operator intrat în dotarea unității spitalicești are o valoare de cca. 2.200.000 de lei, finanțarea fiind asigurată prin programul destinat dezvoltării infrastructurii locale.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „În contextul în care 2019 este un an al investițiilor în sănătate, utilitatea acestui echipament ultraperformant este mai mult decât evidentă.

Cazuistica secției chirurgicale a Spitalului nostru de Recuperare este centrată pe microchirurgia reconstructivă, respectiv pe transfer de țesut, nervi și vase sanguine, context în care specialiștii plasticieni aveau nevoie de un asemenea microscop pentru a trata leziunile complexe”.

Folosirea în actul operator a microscopului de înaltă performanță și a unor tehnologii avansate cum este, spre exemplu, fluorescența vasculară, inclusă în performanțele tehnice ale aparatului, asigură un standard înalt de realizare a obiectivului terapeutic în condiții de calitate și siguranță atât pentru pacient cât și pentru personalul medical.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

IMG_20190422_110005
microscop microscop operator ultramodern microchirurgie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 33 queries | Mysql time :0.051995 (s)