Un milion de arbori vor fi puși la dispoziție gratuit de USAMV, cu scopul de a fi plantați pe raza județului Cluj. Proiectul va începe în acest an, având scopul de a crește calitatea vieții clujenilor.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că începând cu acest an, nu mai puțin de un milion de arbori vor fi plantați la Cluj. Puieții sunt puși la dispoziție gratuit de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, iar costurile de plantare vor fi suportate de diferite asociații, după cum transmite Tișe.

Președintele Consiliului Județean a mai spus că în cazul în care nu se va putea realiza o colaborare cu ONG-uri, costurile apărute vor fi suportate din bugetul Consiliului Județean.

„O să insistăm și pe acest tip de proiecte în județul Cluj. Nevoia de a planta arbori apare ca un plan important”, a transmis Alin Tișe în cadrul ședinței de astăzi.

Proiectul care va fi pus în desfășurare va avea durata de 10 ani, fiind preconizat un număr de 100.000 de arbori care vor fi plantați anual.

Plantarea arborilor are ca scop creșterea concentrației de ozon și implicit creșterea calității aerului și a vieții clujenilor.

coral