O fetiță s-a stins tragic înecată în cadă, în timp ce tatăl său stătea pe Facebook, fără nicio grijă, în camera alăturată. Bărbatul în vârstă de 26 de ani lăsase bebeluşul nesupravegheat, cu robinetul deschis, ca să fumeze o ţigară şi să se pună la curent cu ultimele noutăţi de pe reţelele de socializare. Cele câteva minute de neatenţie i-au fost însă fatale copilului, iar tânărul va plăti după gratii pentru moartea micuţei Leah. 

Un tânăr şi-a neglijat bebeluşul, dorind să aibă parte de câteva clipe pentru el, să stea pe Facebook şi să fumeze liniştit o ţigară. Dar cele şapte minute de „pauză" de la îndatoririle de tată l-au costat chiar viaţa fetiţei sale, care s-a înecat în cadă, acolo unde fusese lăsată cu robinetul deschis. Leah a murit anul trecut, la începutul lunii aprilie, iar Daniel James Gallagher a fost găsit vinovat pentru tragedie. Bărbatul în vârstă de 26 de ani a fost condamnat acum la cinci ani de închisoare, cu suspendare după 15 luni de ispăşire a sentinţei. De altfel, acesta şi-a asumat răspunderea şi a pledat vinovat, scrie Mirror, citat de Observator.

Lăsată nesupravegheată, micuţa Leah a murit la doar câteva zile după un incident similar

Tatăl său o uitase în cadă, în locuinţa lor din Queensland, Australia. Apa se ridica la un nivel de 10-12 centimetri. Suficient însă pentru ca totul să se transforme într-un real pericol, scrie The Sun. În ziua tragică, tânărul plecase pentru scurt timp, pentru a verifica o pană de curent, a declarat el în instanţă. Apoi s-a decis, însă, că e un moment potrivit să-şi aprindă o ţigară şi să-şi verifice contul de Facebook. 

Întors în baie, a găsit-o pe fetiţă „plutind cu faţa în jos", cu apa revărsându-se pe podea. Daniel Gallagher a sunat imediat la numărul de urgenţă şi a încercat să-i acorde primul ajutor bebeluşei, până la sosirea paramedicilor. Mama copilului, Shaylan Gallagher, a făcut la rândul ei eforturi disperate să o salveze. Din nefericire, totul a fost în zadar. Medicii de la Spitalul Hervey Bay au declarat decesul.

Procurorul Chris Cook a estimat că tânărul a lăsat copilaşul nesupravegheat timp de aproximativ şapte minute. Acesta a remarcat „remuşcările" bărbatului, însă a subliniat că moartea micuţei Leah „nu a fost un accident". 

„A fost dincolo de limita simplei neglijenţe. Acţiunile sale au dus la moartea ei inevitabilă. Impactul asupra victimei a fost, în mod evident, extrem. Părinţii bebeluşului divorţaseră tocmai din cauza certurilor legate de modul în care-şi creşteau copilul.”, a spus acesta.  

coral