News Flash:

Un nor toxic va veni peste România! Iată ce avertismente au dat specialiștii

27 Septembrie 2021
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
nor toxic palma

Un nor toxic provocat de Cumbre Vieja, vulcanul  din Palma, va veni peste România! Silviu Gurlui spune că norul toxic va fi resimțit în toată țara.

„Modelele sunt în evoluție. Acum, pare că norul de dioxid de sulf intră în România, prin vest, pe la Timișoara și se va întinde peste toată țară până luni seară, dacă nu apar alte evoluții. Așadar, timp de două zile ar putea fi deasupra țării. România poate fi sub norul de particule și compuși chimici rezultați din acea zonă.

Aceste efect e posibil să fie mult mai important pe termen lung prin procesele care au loc la înălțimi foarte mari în timp, pot apărea compuși chimici secundari și de modificare măcar locală a acestor proprietăți legate de aerosolii din atmosferă la înălțimi foarte mari, care produc efecte pe termen lung legate de climă”, a explicat Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică.

Profesorul a mai subliniat că este important ca oamenii să poarte mască de protecție pentru a nu inhala aerul toxic.

Profesorul a estimat că fenomenul ar putea dura cel puțin două, trei luni.

„Este un fenomen extrem de violent, care după primele estimări și după modelele dezvoltate în prezent, pare că ar putea să se întindă măcar pentru două-trei luni de acum înainte.

Fenomenul a fost precedat de foarte multe cutremure, a fost prevăzut, iar populația a putut fi avertizată. Pagubele sunt enorme.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1101 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036224 (s)