O femeie în vârstă de 86 de ani, din judeţul Cluj, a murit din cauza gripei. Numărul total al deceselor înregistrate în ţară a ajuns astfel la 191, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Femeia de 86 de ani din judeţul Cluj a fost confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat. Ea suferea şi de alte boli şi nu era vaccinată antigripal. Decesul a fost înregistrat în data de 2 aprilie 2019.

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă de la începutul sezonului a ajuns la 191. Până pe 24 martie, au fost vaccinate antigripal peste 1.300.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Nouă decese provocate de gripă la Cluj

Până acum, în județul Cluj, și-au mai pierdut viața din cauza gripei două femei de 51 de ani şi 80 de ani, un bărbat de 84 de ani, o altă femeie de 74 de ani, un alt bărbat de 89 de ani şi încă unul de 58 de ani.

De asemenea, a decedat o femeie de 39 de ani și un bărbat de 57 de ani, din județul Sălaj, dar care era internat la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca și suferea şi de alte afecţiuni.

coral