• Drum județean nou de ieșire de pe autostrada A3, care va ocoli localitățile Ciurila și Sălicea

  • O nouă rută de acces în municipiul Cluj-Napoca din Florești (zona Tăuți)

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, anunță faptul că Autostrada A3 și Centura de sud a municipiului Cluj-Napoca vor fi legate printr-un nou drum județean, în valoare de peste 18 milioane de euro, care va ocoli localitățile Ciurila și Sălicea.

"Urmare a solicitării venite din partea primarului comunei Ciurila, Cristinel Popa, și a locuitorilor comunei, Consiliul Județean Cluj a înaintat către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, o propunere de construire și finanțare a unui nou drum județean care să facă legătura între Autostrada A3 și Centura de sud a municipiului Cluj-Napoca, cu ocolirea localităților Ciurila și Sălicea.

​Prin asigurarea accesului la acest nou drum județean, primăria Florești va putea asigura și legătura dintre satul Tăuți (comuna Florești) și centura de sud a municipiului.

Am transmis această propunere către ADR NV și așteptăm, în cel mai scurt timp, o decizie de finanțare din partea CDR NV, organism decizional care coordonează procesul de dezvoltare regională în întreaga regiune. Acest drum va rezolva atât ambuteiajele care apar frecvent în zona Ciurila – Săvădisla cât, mai ales, va determina o decongestionare a traficului de pe DN 1C Gilău, cel mai aglomerat sector de drum din țară.

Acest nou drum județean va avea o lungime de aproximativ 14,5 km și va rezolva o parte din problemele de trafic din zona de vest a județului Cluj.

Valoarea preconizată a investiției este de 18.750.000 euro.", arată președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

coral