Consiliul Județean Cluj, prin intermediul Asociației Produs de Cluj, a organizat, timp de 11 zile, în parcarea centrului comercial VIVO! Cluj-Napoca târgul destinat micilor producători și artizani locali. Desfășurat între 30 iulie și 9 august, evenimentul a suscitat interesul iubitorilor de tradiție, dar și al celor care consumă preponderent produse locale.

            Alegerea locației pentru organizarea acestui eveniment a reprezentat atât un test, cât și ocazia perfectă pentru a demonstra faptul că viața și economia pot funcționa și în aceste condiții deosebite. Dorința de a da întreprinzătorilor clujeni, fie ei fermieri, artizani sau tineri antreprenori din domeniul producției de preparate tradiționale, posibilitatea de a-și expune din nou produsele pe standuri, a stat la baza identificării unei soluții prin care să se respecte, deopotrivă, regulile impuse de situația sanitară actuală. Nevoia de protecție reciprocă și importanța distanțării sociale a fost înțeleasă de către fiecare vizitator prezent la târg, dar și de către expozanți, aceștia conformându-se tuturor cerințelor impuse de organizatori, și întărind convingerea că târgurile tradiționale ,,Produs de Cluj” pot merge mai departe chiar și în aceste vremuri mai grele.

            La târgul organizat prin intermediul Asociației Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, au fost prezenți 20 de producători și artizani locali. Ei au oferit publicului vizitator legume și fructe de sezon, uleiuri presate la rece, brânzeturi, preparate alimentare din carne, conserve din fructe și legume, prăjituri de casă și turtă dulce și produse apicole. Alături de ei au expus artizanii care și-au arătat din nou măiestria și dragostea de frumos prin cusăturile și bijuteriile prezentate, precum și mici întreprinzători din domeniul produselor de cosmetică și igienă personală.

 

 

coral