News Flash:

Un numar de 16 cetateni straini au fost expulzati anul acesta din tara la Cluj

4 Aprilie 2014
1365 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9197 RON (+0.0003)
USD: 4.1624 RON (-0.0142)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Potrivit Serviciului pentru Imigrari Cluj, la sfarsitul 31 martie 2014, in evidentele Serviciului se aflau inregistrati 5816 cetateni Non-UE si cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Confederatiei Elvetiene, proveniti din 106 tari ale lumii. Cei mai multi cetateni straini aflati in judetul Cluj, provin din: Franta (695), Republica Moldova (584), Italia (562) Germania (434) si Tunisia (382).

In ceea ce priveste admisia in Romania, in perioada de referinta au fost depuse spre avizare un numar de 41 de invitatii, dintre care 27 au fost aprobate, 10 fiind respinse, celelalte ramanand in curs de solutionare.

In aceeasi perioada au fost primite 495 cereri prin care s-a solicitat prelungirea dreptului de sedere temporara sau permanenta, inregistrarea rezidentei temporare sau aprobarea rezidentei permanente in Romania, schimbare resedintei, cereri de reintregire a familiei, invitatii etc., dintre care  281 au fost depuse de cetateni ai statelor terte si 214 de cetateni ai spatiului UE si SEE si au fost emise 490 documente care atesta rezidenta pe teritoriul Romaniei.

De asemenea, au fost primite 17 cereri pentru emiterea de autorizatii de munca, pentru lucratori angajati sau detasati, fiind eliberate 13 autorizatii de munca, patru solicitari fiind respinse.

In urma controalelor efectuate, atat cu forte proprii cat si in cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj, au fost verificate 23 societati comerciale la care isi desfasoara activitatea cetateni straini. Cu aceste ocazii, agentii economici au fost sanctionati contraventional pentru nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare, masurile constand in amenzi in valoare totala de 17.400 lei si 7 avertismente.

In perioada de referinta a fost revocat dreptul de sedere pentru 68 cetateni din state terte, care nu mai indeplineau conditiile care au stat la baza eliberarii documentelor de rezidenta.

In ceea ce priveste activitatea de prevenire si combatere a sederii ilegale a strainilor pe teritoriul Romaniei, a muncii nedeclarate si a actelor care pot aduce atingere sigurantei nationale, in trimestrul I 2014, politistii Serviciului pentru Imigrari al judetului Cluj au depistat, cu sedere ilegala in Romania, un numar de 30 de cetateni straini, dintre care pentru 14 a fost reglementat  dreptul de sedere, ceilalti 16 fiind indepartati de pe teritoriul Romaniei. Totodata, acestia au fost sanctionati contraventional, fiind aplicate amenzi in suma totala de 34.700 lei si 3 avertismente.

Cei 16 de cetateni straini, mentionati mai sus, au fost indepartati de pe teritoriul Romaniei, prin emiterea de Decizii de Returnare, iar in 4 cazuri s-a dispus si masura interzicerii intrarii in Romania pe perioade intre 6 luni si 1 an.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

amenzi rezidenta straini
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 22 queries | Mysql time :0.016320 (s)