Un accident cumplit a avut loc pe o cale ferată, când un autoturism a fost strivit de un tren. În urma tragediei şoferul a murit, iar o tânără de 20 de ani se află în stare foarte gravă.

Tragedia a avut loc în cartierul Aradul Nou din Arad. Un şofer a încercat să traverseze calea ferată printr-un spaţiu în care nu era amenajat o trecere de nivel cu calea ferată. Acesta încerca să treacă linia de tren peste câmp, de pe un drum agricol.

În urma ciocnirii puternice dintre autoturism şi locomotivă, şoferul în vârstă de 34 de ani nu a mai avut nicio şansă să supravieţuiască. La faţa locului au ajuns imediat echipajele de intervenţie. În acel moment, cele două victime se aflau în maşină.

Şoferul a fost încarcerat. Soarta a fost ceva mai blândă cu femeia aflată pe locul din dreapta, o tânără de doar 20 de ani. Deşi are răni grave, fata a fost găsită conştientă şi după ce a primit îngrijiri medicale a fost transportată de urgenţă la spital.

„Astăzi, în jurul orei 12:00, un bărbat a condus un autoturism pe un drum tehnologic (neîncadrat în categoria drumurilor publice) și, în timp ce traversa calea ferată fără să se asigure, la kilometrul 2 + 400m (intersecția căii ferate Arad-Sânnicolaul Mare), a fost acroșat de trenul IR 16171, care se deplasa în direcția Periam. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto, iar o persoană de sex feminin, din autoturism, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga, potrivit specialarad.ro.

După ce a avut loc tragedia, la faţa locului au ajuns două microbuze, cu ajutorul cărora au fost trasportate cei 23 de călători aflați în cele două vagoane ale garniturii de tren.

coral