Un pădurar din Dâmbovița a fost bătut, joi, de cinci bărbați chiar în curtea lui, după ce aceștia au fost surprinși furând lemne în zona de responsabilitate a lucrătorului silvic. Inspectoratul de Poliţie Judeţean a anunțat că i-a prins pe agresori și că a deschis un dosar penal după ce aceștia ar fi lovit inclusiv membrii familiei pădurarului. Ministrul mediului, Tánczos Barna, a reacționat în urma acestei agresiuni și a declarat că hoții de lemne „nu au nicio limită”, și a cerut majorarea pedepselor pentru agresiuni împotriva personalului silvic.

Cei cinci agresori l-au urmărit pe pădurar acasă, după ce acesta i-a surprins furând lemne din pădure. Inițial au aruncat cu pietre peste poartă, după care au rupt-o și s-au năpustit asupra omului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa a anunțat vineri că agresorii au fost prinşi şi a fost deschis un dosar penal. „Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, în care o persoana este agresată, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este împuternicit să comunice următoarele: la data de 26 august a.c., în urma unei sesizari efectuate prin 112, cu privire la faptul că un bărbat de 53 de ani a fost agresat fizic, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi violare de domiciliu”, precizează IPJ Dâmboviţa, citat de Agerpres.

Ministrul mediului: „Încă mai întâlnim în România cazuri de violență împotriva celor care își fac datoria și apară pădurea”

Ministrul mediului, Tánczos Barna, a reacționat după ce un pădurar din Dâmbovița a fost bătut chiar în curtea casei sale de mai mulți bărbați pe care i-a prins că furau lemne. Hoții „nu au nicio limită”, spune ministrul, care a cerut majorarea pedepselor pentru agresiuni împotriva personalului silvic. „Din nefericire, încă mai întâlnim în România cazuri de violență împotriva celor care își fac datoria și apară pădurea. S-a întâmplat în Biciurești, județul Dâmbovița. Un pădurar care a surprins hoții de lemne asupra faptului a fost atacat de aceștia chiar în curtea casei lui. Atât el cât și soția au fost agresați, pădurarul aflandu-se acum, cu răni importante, la spitalul din Târgoviște”, arată ministrul într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului. „Cazul de la Dâmbovița este cu atât mai grav cu cât hoții de lemne au demonstrat că nu au nicio limită, au acționat în grup și au atacat chiar și familia pădurarului. Condamn cu fermitate acest tip de acte care depășesc orice limită a umanității și a rațiunii și voi urmări cu mare atenție ancheta organelor abilitate”, a mai scris Barna.

„Vreau să îi mulțumesc public acestui pădurar, dar și tututor colegilor săi care sunt în prima linie a luptei cu hoții de lemne, pentru că apără pădurea și își fac cu adevarat meseria, chiar dacă sunt amenintați de răufacatori, iar viața, de multe ori, le este pusă în pericol” – Ministrul Mediului, Tánczos Barna.

coral