Odata masurile restrictive de circulatia a cetatenilor pentru a preveni raspandirea coronavirusului, au crescut controalele si amenzile. Un politist din Timis vorbeste despre problemele din sistem, in aceasta perioada de criza.

In ultima vreme au aparut tot mai multe reclamatii la adresa politistilor, din cauza amenzilor privind nerespectarea Ordonantelor Militare.

Un astfel de caz este si cel al unui barbat amendat cu 2000 de lei pentru ca a mers sa cumpere paine. Avea declaratie pe propria raspundere, insa era insotit si de sotia lui.

Romanii considera ca legea este neclara, ceea ce le da posibilitatea agentilor de politie sa jongleze cu prevederile prevazute in ordonantele militare. Altii sustin insa ca sunt pur si simplu abuzuri.

Un politist din cadrul IPJ Timis si lider al Sindicatului National al Politistilor DECUS, filiala Timis, face declaratii socante despre problemele din sistem, in aceasta perioada de criza.
Politistii, incurajati sa dea cat mai multe amenzi

Anunturi auto

Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt

Acesta a precizat ca sefii pun presiuni pe ei pentru a da cat mai multe amenzi. Politistul spune chiar ca este o competitie de dat amenzi intre sefi.

„Problema cu presiunea sa dam amenzi exista si inainte de Starea de Urgenta. Chiar si domnul Despescu a zis: hai sa nu mergem la rupere acum cu amenzile”, a declarat politistul, intr-un interviu pentru Libertatea.ro.

Mai mult decat atat, politistul se plange si de faptul ca nu au suficiente echipamente, atat de necesare in aceasta perioada.

"Noi ne cumparam inclusiv vestele reflectorizante, noi ne cumparam spray-ul lacrimogen, noi cumparam catuse, noi ne cumparam lanterne. In afara de un pistol de 40 de ani si o statie, noi altceva nu primim de la Inspectorat. Au fost incidente, s-au blocat pistoale colegilor si efectiv nu aveau ce sa faca", a povestit acesta.

Nici superiorii, la randul lor, nu vorbesc despre problemele cu care se confrunta, de teama sa nu-si piarda locurile de munca: "Sefii nici nu au curajul sa raporteze mai sus, doar ca sa nu deranjeze, sa nu fie schimbati”.

O alta problema in aceasta perioada, cand actiunile stradale au fost inasprite, este lipsa agentilor de pe teren: „Nu mi se pare corect ca jumatate din lucratori sa fie sefi sau lucratori la birou, in conditiile in care este deficit in strada”. coral