News Flash:

Un pompier care a salvat un tanăr ce s-a înecat în ștrand, recompensat cu Emblema de Onoare

15 Septembrie 2020
971 Vizualizari | 0 Comentarii
pompier emblema de onoare

Un tânăr de 16 ani era să treacă pe lumea cealaltă, în prima zi a lunii iulie 2020. Acesta s-a înecat în ștrandul Codrișor. Din fericire pentru el, la ștrand era prezent și un pompier, aflat în timpul liber. Acesta i-a sărit în ajutor, readucându-l la viață. Pompierul a fost recompensat cu Emblema de Onoare, potrivit Bistriteanul.

Cald, soare, apa plăcută… La ștrandul Codrișor, plin de lume. La un moment dat, agitație într-o parte a bazinului. Un tânăr era căzut la fundul bazinului, iar alți tineri încercau să-l scoată la suprafață.

Se reușește scoaterea din bazin a tânărului, dar acesta e inconștient. Apare un alt tânăr care începe protocolul de resuscitare. E un pompier din cadru ISU BN, aflat în timpul liber. Îi aplică șase serii de manevre de resuscitare și două ventilații.

Ajunge echipajul medical, care-l preia pe tânărul de 16 ani, din Leșu, conștient.

Mai mult, acesta a fost externat în cursul aceleiași zile, scăpând cu viață datorită intervenției prompte a pompierului.

Ieri, Ionuț Moldovan, a fost recompensat de autoritățile centrale, pentru gestul făcut.

„Vă amintiți de tânărul în vârstă de 16 ani salvat de Moldovan Ionuț – pompier salvator la Detașamentul de Pompieri Bistrița? Colegul nostru a primit astăzi (14.09.2020) Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în cadrul unei festivități organizate la Ministerul Afacerilor Interne! Ne mândrim cu tine, Ionuț! Felicitări pentru modul în care ai făcut și faci cinste uniformei de salvator și devizei în care crezi!”, au scris cei de la ISU BN pe pagina lor de Facebook.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1084 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029289 (s)