Preotii au castigat cel putin 2.000 de euro de Boboteaza si, in functie de parohiile pe care le pastoresc, unii dintre ei au obtinut chiar si 6.000 de euro.

Banii i-au primit in aproape trei zile de la crestinii carora le-au sfintit casele in primele zile din noul an, potrivit Ziarul Profit.

Pentru preotii ortodocsi din toata tara, primele zile ale fiecarui an se dovedesc a fi o perioada aglomerata. Din prima zi a noului an, de Sfantul Vasile, si pana la sarbatoarea Bobotezei, trebuie sa mearga la familiile din parohiile pe care le pastoresc, asa cum spun canoanele bisericesti. Potrivit traditiei, enoriasii care ii primesc sa le sfinteasca casele ii rasplatesc cu diferite sume bani.

Un preot din Arges a marturisit ca alearga cu placere prin frig pentru ca recompensa este pe masura. Mai spune ca un parinte cu ceva noroc poate aduna in doar trei zile sume care pot ajunge chiar si la 3.000 de euro, in cazul parohiilor mici sau medii.

"Am un fost coleg, acum preot la o parohie in Pitesti care castiga de Sf. Vasile si Boboteaza cel putin 6.000 Euro. Anul asta chiar mi-a zis ca din banii stransi de Boboteaza isi va termina casa pe care o are in constructie. Desigur, va lasa ceva din banii astia si in vistieria bisericii”, a marturisit slujitorul Domnului.

coral