Un bărbat din Dorohoi este anchetat după ce s-a vaccinat cu a treia doză de ser anticoronavirus.

El a mințit la centrul de vaccinare, spunându-le medicilor că nu a fost vaccinat anterior. DSP a demarat o anchetă pentru a stabili cum a fost posibilă imunizarea înainte de verificarea datelor în sistemul informatic, informează EuropaFm.

Bărbatul a mers duminică la maratonul de la Dorohoi, unde, profitând de aglomerație, a reușit să primească a treia doză de vaccin Pfizer, înainte ca declarațiile lui să fie verificate în sistemul național. Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani:

„A motivat în declarația pe propria răspundere că nu s-a vaccinat, a prezentat buletinul, fiind foarte aglomerat, posibil să nu se fi așteptat validarea în sistemul informatic și a intrat în zona de vaccinare.”

După ce a primit vaccinul, bărbatul le-a spus medicilor din centru că el, de fapt, a făcut a doua doză de ser în urmă cu o săptămână. Declarații confirmate și de datele oficiale din sistemul informatic:

„Pacientul, după vaccinare, după ce a primit a treia doză, a stat câteva ore sub supravegherea medicului coordonator al centrului de vaccinare, ulterior a fost transferat tot pentru a fi monitorizat la camera de primiri urgențe a Spitalului Municipal Dorohoi.”

Nici la spital, bărbatul nu a prezentat nicio reacție post vaccinare. Mai mult, a spus că mai vrea să facă și a patra doză pentru că „a spus că după ce a primit și rapelul vede mai bine, aude mai bine și-și dorește chiar și a patra doză”, declară directorul DSP Botoșani.

coral