Este stare de alerta dupa ce un barbat din Slatina care a stat in avion langa italianul infectat cu cel mai nou tip de virus s-a plimbat doua zile prin Bucuresti. DSP Dolj sustine ca barbatul ar fi scapat dintr-o “eroare de transmitere”.

Un roman care a stat in avion langa italianul infectat cu cel mai nou tip de virus s-a plimbat doua zile prin Bucuresti

Barbatul din Slatina a zburat cu o cursa Craiova-Bologna pe data de 22 februarie. In avion el a avut loc in imediata apropiere a italianului de 71 de ani, infectat cu virusul Covid-19. Pe 25 februarie, barbatul s-a intors in Romania pe Aeroportul Otopeni, unde a declarat ca vine din Verona.

Romanul a mers apoi la un hotel si intentiona sa ajunga la o emisiune de televiziune, insa nu a mai ajuns.

Joi, 27 februarie, un jurnalist al televiziunii respective a anuntat-o pe medicul epidemiolog de la DSP Olt,. Marinela Madan, ca barbatul ar putea fi o “persoana cu risc”, potrivit Mediafax.

Medicul Marinela Madan a declarat ca “am luat legatura cu colegii mei de maniera *spuneti-mi daca in lista cu contactii directi ai domnului respectiv, persoana noastra intra sau nu*. Mi-au confirmat ca este contact direct. El trebuia sa fie in carantina”.

Ea a luat legatura cu barbatul in cauza si a aflat ca era cazat la hotel de doua zile.

“Noi ne pregatiseram cu izoleta, sa-i recoltam probe, sa-l ducem in zona de carantina si am constatat ca el n-a revenit deloc pe raza judetului. Am reusit intr-un tarziu sa luam legatura cu directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, explicandu-i, corespondenta fiind insotita de toate documentele necesare pentru ca acum o fac dansii, acolo”, a mai spus Marinela Madan.

coral