Alertă într-un centru de vaccinare din Iași, unde un bărbat a căzut de la o înălțime de trei metri, la câteva minute după ce a fost imunizat împotriva COVID-19.

Victima a suferit răni ușoare însă a fost transportată la spital pentru mai multe investigații. Centrul de vaccinare a fost închis de către polițiști, înainte de program.

Incidentul a avut loc joi seară, în jurul orei 18, la centrul de vaccinare din incinta Casei de Cultură a Studenților, din centrul Iașiului. La mai puțin de 15 minute de la imunizare, tânărului i s-a făcut rău și a încercat să iasă afară pentru o gură de aer, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut peste balustradă.

Ionel Roșu, purtător de cuvânt ISU Iași: „ISU Iaşi a intervenit pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă unui bărbat în vârstă de aproximativ 23 de ani, care a căzut de la o înălţime de aproximativ trei metri.”

Victima, căreia tocmai îi fusese administrată doza de vaccin Johnson&Johnson, a fost dusă la spital unde a și rămas peste noapte, sub observație.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Iași: „Se afla în monitorizare post-vaccinală, este posibil să fi avut o stare lipotimică, fără relaţie cu o reacţie adversă post-vaccinare, de tip alergic. A fost găsit n stare stabilă, conştient, fără elemente de sângerare sau fracturi.”

Medicii spun că bărbatul se află în afara oricărui pericol. În urma incidentului, însă, centrul de vaccinare a fost închis, urmând să-și reia activitatea în vineri dimineață.

 

coral