Un tânăr care se lupta de ani în șir cu o maladie nemiloasă a crezut că a găsit soluția pentru a-și alina suferința. Convins că a descoperit un leac miraculos, și-a injectat un ceai din ciuperci halucinogene în vene. Câteva zile mai târziu, a ajuns de urgență la spital. Medicilor nu le-a venit să creadă ce se întâmplase în organismul pacientului.

Și-a injectat un ceai din ciuperci halucinogene, sperând că îl va vindeca

Un tânăr în vârstă de 30 de ani a petrecut 22 de zile internat în spital. Opt dintre ele, a fost în stare critică, pe secția de Terapie Intensivă, zbătându-se între viață și moarte. Totul, după ce și-a injectat un ceai din ciuperci halucinogene direct în vene.

Tânărul se lupta de ani în șir cu propriii demoni, fiind dependent de opioide și diagnosticat cu sindrom bipolar. Când l-au internat în spital, părinții le-au dezvăluit medicilor că acesta nu își mai luase medicamentele prescrise de specialist pentru boala psihică de care suferea și că, în ultima perioadă, „pendula între episoade depresive și maniacale”.

Încercând să găsească un leac pentru simptomele cumplite ale sindromului bipolar, tânărul a început să caute informații pe internet legate de acest subiect. A găsit  câteva articole ce descriau presupuse efecte terapeutice ale unor substanțe halucinogene. Urmând instrucțiunile citite online, a făcut un ceai din ciuperci halucinogene. Doar că, în loc să bea infuzia, și-a injectat-o direct în vene, după ce a filtrat lichidul printr-un tifon.

Primele efecte au început să se vadă la doar câteva zile de când și-a injectat un ceai din ciuperci halucinogene. În loc să se simtă mai bine, starea tânărului a început să se degradeze. A devenit letargic, avea stări de greață, scaune diareice, iar pielea i s-a îngălbenit. În cele din urmă, a început să vomite sânge. A fost găsit de familie, în stare gravă, și dus de urgență la spital.

A fost un caz ce și-a câștigat un loc în publicațiile de specialitate. Medicii care l-au preluat au dezvăluit că pacientul avea o stare vizibil alterată, fiind aproape imposbil să obțină vreo informație relevantă de la el. Analizele au arătat că organele tânărului cedau, unul câte unul, cele mai afectate fiind ficatul și rinichii. După ce a fost stabilizat, a fost transferat pe secția de Terapie Intensivă. Adevărul despre starea de sănătate a pacientului a ieșit la iveală odată cu rezultatele testelor de sânge. Tânărul care și-a injectat un ceai din ciuperci halucinogene avea o infecție bacteriană cu Brevibacillus, dar și o infecție de natură fungică de la Psilocybe cubensis. Cu alte cuvinte, ciupercile halucinogene din ceaiul preparat de el începuseră să îi crească în sânge. În afara tratamentului medicamentos agresiv, medicii au fost nevoiți să folosească un ventilator, pentru a-l ajuta să respire, după ce a suferit insuficiență respiratorie acută.

După 22 de zile de internare, opt dintre ele petrecute în stare critică, pe secția de Terapie Intensivă, tânărul a fost externat. A trebuit să continue tratamentul, pe termen lung, cu antibiotice și antifungice. Cazul a fost publicat pe 11 ianuarie, în Jurnalul Academiei Consultation-Liaison Psychiatry.

coral