Africa ar putea deveni urmatorul epicentru al focarului de coronavirus, a avertizat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Pe continent s-a inregistrat o crestere accentuata a cazurilor saptamana trecuta, transmite BBC.

Pana acum, au fost aproape 1.000 de decese si peste 18.000 de infectii in Africa, desi aceste cifre sunt mult mai mici decat cele observate in unele parti din Europa si SUA.

OMS transmite ca virusul pare sa se raspandeasca si dincolo de capitalele africane.

De asemenea, a remarcat ca pe continent nu sunt suficiente ventilatoare pentru a face fata unei pandemii.

Dr. Matshidiso Moeti, responsabilul OMS pentru intreg continentul african, a declarat pentru BBC ca OMS a observat deja o raspandire a virusului in capitalele unor tari precum Africa de Sud, Nigeria, Camerun si Ghana. Potrivit acesteia, organizatia s-a concentrat mai mult pe prevenire, deoarece tarile africane nu au capacitatea de a trata multi pacienti cu coronavirus.

" Vrem sa minimizam impactul si proportiile, pentru ca spitalele din Africa nu sunt pregatite pentru a face fata unei pandemii. Exista probleme mari in privinta numarului de ventilatoare si de paturi ATI. Problema ventilatoarelor este una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta tarile.", a spus Matshidiso Moeti, conform digi24.ro.

coral