News Flash:

Ungurii vor maghiarizarea sticlelor de Coca-Cola din Romania

30 Mai 2013
2580 Vizualizari | 0 Comentarii
Compania Coca-Cola a lansat, recent, o campanie care, conform primelor estimari, se bucura de mare succes in randul consumatorilor – este vorba despre alaturarea prenumelor autohtone, pe sticla ori pe doza, langa numele marcii.

Campania a starnit insa nemultumirea maghiarilor din tara, care nu si-au regasit prenumele langa Coca-Cola. Ungurii vor maghiarizarea sticlelor de Coca-Cola din Romania

Miscarea Igen, tessek! – Da, poftiti! transmite, intr-un comunicat de presa, ca daca faimoasa Coca-Cola ar tine cont de raspandirea limbilor si numelor de botez din Ardeal, si-ar mari enorm eficacitatea campaniei.

“Dupa metodologia internationala a Coca-Cola, prenumele sunt alese dupa statisticile de botez actuale, pentru ca bautura sa-si gaseasca cat mai multi cumparatori. Este evident ca in comunitatea maghiara gasim prenume diferite de cele romanesti, purtate de mii si mii de persoane in tot Ardealul.

Astfel, Janos, Istvan, Ildiko, Eniko, Andras si Sandor, ca sa nu ii mentionam pe toti, zeci si zeci de mii de oameni raman cu gura cascata atunci cand isi cauta numele pe rafturi.

O experienta cel putin neplacuta, daca nu jignitore, pentru ei. Dar si mai neplacuta pentru firma Coca-Cola. Banuim ca acesti maghiari nu vor avea satisfactie cumparand o sticla inscriptionata ‘Viorica’, ‘Constantin’ sau ‘Ionel’”, acuza Igen, tessek! – Da, poftiti!.

Miscarea sugereaza firmei Coca-Cola “sa fie atenta la sentimentele consumatorilor maghiari”.

“Suntem convinsi ca, pentru Coca-Cola, banii nu au etnie. De aceea, va oferim cu prietenie si gratuit serviciile noastre, daca aveti nevoie de o colectie a celor mai populare prenume din comunitatea maghiara”, incheie maghiarii.

Raspunsul Coca-Cola

Replica de la companie nu a intarziat sa apara. “In noua campanie Imparte o Coca-Cola, cele mai populare 150 de nume din Romania inlocuiesc logo-ul Coca-Cola. Selectia a fost realizata cu ajutorul Ministerului Administratiei si Internelor, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, luand in calcul cele mai folosite nume la nivel national, atat pentru femei, cat si pentru barbati, nascuti in perioada 1982 – 2000″, transmite Coca-Cola.

De asemenea, compania precizeaza ca se poate imparti o Coca-Cola si in spatiul virtual, prin site-ul campaniei, care le permite utilizatorilor sa personalizeze doze virtuale de Coca-Cola si sa le trimita apoi prietenilor de pe reteaua de socializare Facebook.

“De asemenea, consumatorilor care nu isi gasesc numele lor in magazine, Coca-Cola le va oferi posibilitatea sa isi personalizeze propriile doze in diferite locatii, la nivel national”, conchide Coca-Cola.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

compania coca-cola maghiarizarea sticlelor ionel igen tessek
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3200 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018926 (s)