Organizatorii UNTOLD fac investiții de aproape 1.000.000 RON în Cluj Arena şi Parcul Central.

Atenția organizatorilor UNTOLD asupra comunității, dar și a investițiilor în oraș continuă și după festival.

Ca în fiecare an, organizatorii, alături de peisagiști și specialiști în întreținere și amenajări spații, au pus rapid în practică un plan de acțiuni, menit să pună în valoare zona din centrul orașului unde își desfășoară activitatea festivalul.

Astfel, organizatorii fac o investiție de 1.000.000 RON în amenajarea spațiilor folosite în timpul festivalului.

Pe Cluj Arena, gazonul care a fost afectat de cele 4 zile de festival, cât și gazonul care era afectat în urma exploatării uzuale de peste an a stadionului va fi înlocuit de către organizatorii UNTOLD. Restul suprafeței de gazon va fi fertilizată și supraînsămânțată. În total investițiile pe stadion se ridică la peste 300.000 RON.

Pe lângă lucrările de la gazon care au început încă de luni dimineață, odată cu eliberarea suprafeței de joc, organizatorii vor evalua, alături de managementul Cluj Arena, și eventualele deteriorări survenite în afara terenului de joc, urmând ca toate cheltuielile rezultate să fie acoperite integral de către UNTOLD, la fel ca și în anii precedenți.

În Parcul Central aceste lucrări constau în schimbarea unor porțiuni de gazon, supraînsămânțare, recondiționare alei, podețe, rigole, bănci, toaletare vegetație și până la amenajări peisagistice.

Pentru a reda clujenilor parcul în cel mai scurt timp, au fost contractate, în paralel, mai multe firme specializate care se ocupă deja de lucrări.

Totalul lucrărilor ce se vor realiza în Parcul Central se ridică la peste 700.000 RON și urmează a fi finalizate până la sfârșitul lunii august.

coral