Un șofer, de 39 de ani, a trecut prin clipe de groază la locul de muncă după ce i-a fost smulsă mână în timp ce încărca mai multe covoare într-un TIR, la Iași.

Medicii l-au operat de urgență, însă șansele să se recupereze în totalitate sunt minime. În acest caz a fost deschisă o anchetă internă, iar cei de la Inspecția Muncii fac și ei propriile verificări.

Incidentul s-a petrecut în curtea unei firme private din zona industrială de la marginea orașului Iași, în timp ce angajații pregăteau marfa pentru export, cu destinația Olanda. Șoferul, de 39 de ani, se afla în spatele unui TIR și încerca să închidă cele două uși ale containerului în care încărcase covoare, însă una dintre ele a rămas deschisă. Când a încercat, din nou, să o închidă a trecut un alt vehicul de mari dimensiuni, moment în care i-a fost smulsă mâna stângă.

Costel Grojdea, director ITM Iași: „A fost accidentat un şofer care are mâna smulsă prin forţarea a două uşi de la containerele celor două tiruri. Vorbim de un accident de muncă, momentan, cu incapacitate de muncă, unde cercetarea, conform legii, o face angajatorul.”

Colegii bărbatului, martori la nefericitul eveniment au sunat la 112. Victima, care este și administratorul fabricii, a fost preluată de un echipaj medical și dusă direct în sala de operație.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași
„Pacientul era în stare critică, mâna era efectiv în afară braţului, o leziune completă de os, vase, nervi, ligamente. S-a făcut o intervenţie extrem de complexă, mâna a fost replantată, dar mecanismul este unul foarte sever, colegii sunt încă rezervaţi în ceea ce priveşte posibilitatea de refunctionalizare a membrului superior respectiv. ”

Pacientul va avea nevoie, cel mai probabil, și de alte intervenții chirurgicale, spun medicii.

 

coral