Alin Rostas, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai de notorietate si instariti rromi din Huedin, a fost oprit ieri-seara de un echipaj de poliție din municipiu. Anchetatorii sustin ca barbatul se afla la volanul unui BMW X6 alb, fabricat anul trecut, fara a detine un permis de conducere valabil. Rostas a fost plecat timp de 12 ani în Statele Unite ale Americii, intorcandu-se recent in tara. La controlul echipajului de la Rutiera, Rostas a prezentat un permis valabil in SUA, fara o dovada de circulatie internationala. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

„Polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au oprit ieri, 18 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din orașul Huedin, pe strada Vlădeasa din oraș. Verificările polițiștilor au relevat faptul că cel în cauză deține un permis de conducere emis de autoritățile americane, fără a deține permis de conducere internațional, conform prevederilor legale. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, arata cei de la IPJ Cluj, conform Ziar de Cluj.

Sursele Ziar de Cluj sustin ca acesta se afla de mult in atentia anchetatorilor, existand suspiciuni ca acesta ar fi comis mai multe infractiuni de pe urma carora si-ar fi construit un mic ”imperiu” in Huedin. 

Reamintim ca un alt afacerist din zona s-a trezit cu dosar penal pentru ca a prezentat autoritatilor un permis de conducere fals obtinut din Slovacia si preschimbat in Ungaria. 

coral