News Flash:

Unul dintre cele mai iubite festivaluri ale clujenilor ar putea avea loc doar anul viitor

26 Mai 2020
699 Vizualizari | 0 Comentarii
Jazz in the Park 2020

Festivalurile clujene, rând pe rând, se anulează și încep pregătirile pentru anul viitor. Pentru unele dintre ele, cum ar fi TIFF-ul, încă există speranțe.

Ediția cu numărul opt a festivalului Jazz in the Park ar fi trebuit să aibă loc între 25 și 28 iunie în Parcul Central din Cluj-Napoca, însă restricțiile care au venit odată cu pandemia de coronavirus îl vor amâna, cel mai probabil, pe anul viitor.

Organizatorii au sperat, dar trebuie să se resemneze

Organizatorii Jazz in the Park au fost, ca toți marii organizatori de festivaluri, luați prin surprindere de pandemie.

„Ne-a prins ca pe toată lumea, prin surprindere, un pic nepregătiți, în același timp nu vreau să fiu ăla care zice că „da, am știut că așa o să fie", dar până la urmă am văzut știrile de la început ca toată lumea, când ce se întâmpla se întâmpla numai în China, și am început să ne punem întrebări. O trezire destul de dură la realitate a fost la primele măsuri în țară, interzicerea evenimentelor cu peste o mie de persoane, după aia cu intervalul 200-1000. În prima săptămână de măsuri noi trebuia să avem patru sau cinci concerte mici, de club. A trebuit să renunțăm la toate și din momentul ăla am devenit foarte activi și am început să lucrăm la un plan care presupunea că nu o să facem nimic tot anul”, a spus Alin Vaida, organizatorul Jazz in the Park pentru Europa Liberă.

Astfel, organizatorii au început să facă planuri pentru anul viitor și pregătesc o surpriză și pentru weekendul în care ar fi trebuit să aibă loc festivalul.

„Marea majoritate a planurilor noastre se duc spre 2021 și vrem să facem acum, măcar de ambiție, un statement în weekendul în care trebuia să fie Jazz in the Park. Nu pot să spun mai multe despre asta pentru că încă nici noi nu știm, încă lucrăm la planul în care scoatem capul la suprafață fără să punem pe nimeni în pericol. Dar gestul ăsta nu e ceva profesional, ceva rentabil, nu e ceva ce ne va aduce venituri, ci mai degrabă un statement moral. Ceea ce cred eu că e important de privit în situația asta, lăsând la o parte vara asta, este cum o să ne revenim din asta. Nu cred că ne putem aștepta la un scenariu în care o să vină o zi în care o să zică autoritățile: Da, este sigur să începem să facem evenimente mari și toată lumea o să îngrămădească la ele. Vorbim de o revenire graduală a pieței și aici atât autoritățile cât și noi ca operatori culturali vom avea un rol important de jucat, în sensul că va trebui gradual să organizăm evenimente, de la mai mici la tot mai mari, în care și noi să învățăm cum să aplicăm noi măsuri de siguranță și de igienă, respectiv să arătăm publicului cum să se comporte și să le redăm siguranța că pot să participe la evenimente. Deci piața nu-și va reveni just like that vara viitoare. Dar e un efort pe care trebuie să ni-l asumăm. Dacă vrem să redeschidem piața de evenimente, va fi ceva ce trebuie să facem câți mai mulți dintre noi”, a adăugat organizatorul.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1442 (s) | 22 queries | Mysql time :0.059992 (s)