News Flash:

Unul dintre runinele comunismului la Dej, blocul de 7 etaje ramas neterminat, va intra in proprietatea municipalitiatii

3 Februarie 2016
1730 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9255 RON (-0.0005)
USD: 4.0911 RON (-0.0120)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Bloc Dej
Marius Minzat, Presedintele Consiliului Judetean Cluj, a semnat Proiectul de hotarare de Guvern pentru modificarea Hotararii Guvernului nr.727 din 3 iulie 2002 privind trecerea unui imobil, compus din cladire in curs de executie si terenul aferent, din domeniul privat al statului si din administrarea Ministerului de Interne in domeniul privat al municipiului Dej si in administrarea Consiliului Local al Municipiului Dej. Mai exact, este vorba despre constructia inceputa inainte de anul 1989 si neterminata, cu regim de inaltime D+P+7E, situata in cartierul Dealul Florilor din municipiul Dej, str. Crangului nr.1, bloc V03.

Conceput pentru a gazdui, in principal, un sediu adecvat si, respectiv, locuinte de serviciu pentru angajatii Ministerului de Interne, Blocul V03 a fost proiectat cu 50 de apartamente si spatii comerciale la parter, cu doua scari, una in regim de parter plus patru etaje si cealalta in regim de parter plus opt etaje. Din pacate, insa, proiectul initial nu a putut fi finalizat, executandu-se doar partial structura iar dupa anul 1996 finantarea acestui obiectiv s-a blocat.

Prin Hotararea Guvernului nr.727 din 3 iulie 2002 s-a aprobat trecerea acestui imobil - cladire in curs de executie si terenul aferent, din domeniul privat al statului si din administrarea Ministerului de Interne in domeniul privat al municipiului Dej si in administrarea Consiliului Local al Municipiului Dej. S-a stabilit cu acel prilej ca, la darea in folosinta a cladirii, in baza unui protocol, Ministerul Afacerilor Interne sa redobandeasca dreptul de administrare asupra unui numar de apartamente avand o suprafata locuibila proportionala cu ponderea valorii actualizate a lucrarilor executate prin bugetul propriu din valoarea finala a obiectivului. Totodata, s-a incercat gasirea unor solutii de continuare a constructiei, trecandu-se la Inspectoratul de Politie al judetului Cluj, care a executat o parte din lucrari.

Din pacate insa, incercarile repetate de finalizare a acestei investitii si demersurile intreprinse in acest sens pe parcursul anilor de Primaria si Consiliului Local Dej, Ministerul de Interne si Agentia Nationala pentru Locuinte nu au avut rezultatele scontate, constructia ramanand la stadiul de structura de rezistenta pe cadre.

In contextul in care s-a constatat imposibilitatea atat a finalizarii acestei investitii in forma initial avuta in vedere cat si aceea a renuntarii la sumele deja investite, solutia propusa pentru deblocarea situatiei prin Proiectul de hotarare de Guvern semnat de presedintele Consiliului Judetean Cluj are in vedere achitarea de catre Municipiul Dej, in contul Ministerului Afacerilor Interne, a sumei investite pana in prezent pentru lucrarile executate, actualizata cu rata inflatiei, imobilul urmand a ramane in proprietatea municipiului Dej si a fi utilizat intr-o maniera adecvata.

„Ma bucur ca, din aceasta noua pozitie, de lider al forului administrativ judetean, am sansa de a contribui la rezolvarea unei probleme ce dateaza de mai bine de un sfert de veac si care afecteaza in sens negativ municipiul Dej. Asa dupa cum toti dejenii stiu, e vorba despre o constructie initiata dar nefinalizata, aflata intr-o avansata stare de degradare si care reprezinta un pericol public major, fiind situata intr-o zona intens circulata. In contextul in care zona in care este situat blocul e una cu un potential ridicat,  sper ca autoritatile locale din Dej sa profite de sprijinul acordat si de aceasta noua sansa, valorificand la maxim potentialul acestui teren, in conditii de maxima transparenta si in beneficiul exclusiv al comunitatii locale"  a afirmat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Manzat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

marius minzat dealul florilo dej
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2185 (s) | 22 queries | Mysql time :0.089271 (s)