News Flash:

USAMV Cluj i-a desfacut contractul de munca lui Sorin Apostu

10 Iulie 2014
1392 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca i-a desfacut contractul de munca lui Sorin Apostu, fost primar al municipiului.

Acesta era profesor la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, masura fiind luata dupa ce ICCJ l-a condamnat definitiv la inchisoare. Purtatorul de cuvant al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca, Doru Sabau, a declarat ca Sorin Apostu a fost angajat al universitatii din anul 2004.

„USAMV Cluj-Napoca a desfacut, marti, contractul de munca al lui Sorin Apostu, care era profesor universitar la universitatea noastra, tinand cont de sentinta definitiva de condamnare la inchisoare cu executare a ICCJ. La baza deciziei USAMV au stat art. 56 litera f din Codul Muncii, art. 312 din Legea Educatiei si prevederile Codului de Etica al USAMV. Sorin Apostu a fost angajat in USAMV in 2004, a fost sef de lucrari, iar din 2007 a predat ca profesor universitar la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor”, a spus Sabau.

Citeste si: Sorin Apostu si-a inceput de la miezul noptii cei 3 ani 7 luni ramasi de executat

Luni, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat pe Sorin Apostu la patru ani de inchisoare pentru ca a luat mita de la omul de afaceri Calin Stoia, la trei ani si sase luni de inchisoare pentru complicitate la spalare de bani, in forma continuata si la opt luni de inchisoare pentru complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Instanta a stabilit ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de inchisoare, la care a adaugat un spor de sase luni, pedeapsa finala fiind de patru ani si sase luni de inchisoare. Din pedeapsa a fost scazuta perioada in care Sorin Apostu a fost retinut si arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 pana in 28 septembrie 2012.

Citeste si: Exclusiv: Purtator cuvant USAMV: Contractul de munca a lui Sorin Apostu va fi desfacut

In acelasi dosar, Monica Apostu, sotia fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, a fost condamnata la trei ani de inchisoare pentru complicitate la luare de mita, in forma continuata, trei ani de inchisoare pentru spalare de bani, in forma continuata si opt luni pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata. Instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei primite de Monica Apostu, stabilind un termen de incercare de sapte ani, iar Calin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres SA, a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru dare de mita, in forma continuata, trei ani pentru spalare de bani, in forma continuata, sub forma participatiei improprii si opt luni de inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, in forma participatiei improprii. Si in cazul acestuia, instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei. Decizia este definitiva.
In aceeasi zi, Apostu s-a prezentat la sediul Politiei Judetene Cluj si a fost dus in arestul institutiei.
In 25 iulie 2013, Curtea de Apel Targu Mures i-a condamnat pe Sorin Apostu la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare si pe Monica Apostu la trei ani de inchisoare cu suspendare, omul de afaceri Calin Stoia fiind achitat. Sentinta a fost contestata la instanta suprema, care luni a dat o decizie definitiva in acest dosar.

Sorin Apostu a demisionat din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind inregistrata in 15 februarie 2012.

Procurorii aratau, in rechizitoriu, ca Sorin Apostu, in exercitarea atributiilor de primar al municipiului Cluj-Napoca, a obtinut cu titlu de mita, ca obiect al traficului de influenta sau sub forma de foloase necuvenite, suma totala de 545.717 lei, echivalent a 127.052 de euro.

Potrivit DNA, banii proveneau de la reprezentantii unor societati comerciale care aveau in derulare contracte cu Primaria municipiului Cluj-Napoca (SC Brantner Veres prin administrator SC Total Trading Company SRL Cluj-Napoca si SC Rosal SRL Bucuresti) sau cu regii aflate in subordinea Consiliului local Cluj-Napoca (SC Groupe Frarom SRL Cluj Napoca).

Citeste si: Sorin APOSTU s-a predat la IPJ Cluj

„Pentru a disimula caracterul ilicit al primirii sumelor respective, inculpatul Sorin Apostu a angrenat-o in activitatile sale si pe sotia sa, inculpata Monica Undina Apostu, avocat in cadrul Baroului Cluj, astfel ca banii pretinsi ca obiect al infractiunilor de coruptie erau primiti prin intermediul cabinetului de avocatura al sotiei, sub falsa justificare a unor contracte de consultanta”, arata DNA.

Procurorii au pus atunci sechestru asigurator si au indisponibilizat sumele de 145.000 de lei si 10.000 de euro apartinand lui Sorin Apostu, precum si suma de 358.326,93 lei apartinand sotiei acestuia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sorin apostu primar usamv monica apostu demisionat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1048 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031543 (s)