S-a aflat vârsta de la care oamenii simt că îmbătrânesc! Cercetătorii americani au făcut un studiu pe 2000 de oameni, pentru a afla când începe să se instaleze bătrânețea. Rezultatele sunt unele surprinzătoare, la care nu mulți s-ar aștepta.

Vârsta de la care oamenii simt că îmbătrânesc

Așadar, cercetătorii americani au aflat vârsta de la care oamenii simt că îmbătrânesc, după ce au făcut un studiu pe 2.000 de oameni. Aceștia au aflat și care sunt primele semne ale bătrâneții pe care le resimt oamenii. Ei bine, potrivit rezultatelor studiilor făcute în America, vârsta la care începe să se instaleze bătrânețea este 42 de ani.

Potrivit sondajului redat de New York Post, aceasta este vârsta la care respondenții au început să observe primele semne ale îmbătrânirii. Dar când s-au simțit respondenții cel mai putere? Ei bine, cei mai mulți au indicat vârsta de 34 de ani.

Care sunt primele semne ale bătrâneții

Imediat după acastă vârstă însă, potrivit sondajului, 15% dintre respondenți au declarat că și-au dat seama că îmbătrânesc în jurul vârstei de 35 de ani. Interviurile realizate de OnePoll pentru Found au arătat că printre semnele ale îmbătrânirii remarcate de către respondenți se numără durerile articulare (39%), apariția unor afecțiuni cronice cum ar fi hipertensiunea sau diabetul (37%), dar de asemenea încetinirea metabolismului (35% ) sau creșterea în greutate (30%).

Foarte mulți respondenți au recunoscut că odată ce au realizat că au înaintat în vârstă, au simțit că trebuie să depună mai mult efort pentru a se menține în formă. Rekha Kumar, Chief Medical Officer la Found, a declarat că majoritatea au început să mănânce mai sănătos și să facă mai multă mișcare.

Ce fac tinerii care simt că îmbătrânesc

„Deși înaintarea în vârstă este inevitabilă, schimbările sănătoase în stilul de viață reprezintă o măsură preventivă care poate contribui la atenuarea problemelor legate de vârstă, cum ar fi creșterea în greutate și afecțiunile cronice. În ultimii 100 de ani, aproape că ne-am dublat speranța de viață, așa că este esențial să fim proactivi în ceea ce privește prelungirea duratei de viață sănătoasă”, a spus acesta, potrivit impact.ro

21% dintre respondenți au refuzat însă să recunoască faptul că bătrânețea începe să se instaleze, chiar dacă au observat anumite schimbări. Dintre cei care aleg să facă anumite schimbări în viața lor prin exerciții fizice regulate și o alimentație mai sănătoasă, 61% dintre ei amână efectuarea acestor schimbări timp de 3 – 6 ani, iar 29% până la 2 ani.

  coral