Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj și Seminarul Teologic Ortodox Cluj organizează o nouă ediţie a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale” – faza judeţeană, manifestare cuprinsă în CAEN/2019.

Concursul se va desfăşura sâmbătă, 25 mai 2019, începând cu ora 10.00, la Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca, P-ța Avram Iancu, nr.18.

La Olimpiadă vor participa 90 de elevi de la 27 de unități de învățământ din Cluj-Napoca şi din judeţ, în cadrul secţiunilor: prelucrare lemn, pictură mobilier, pictură icoane pe sticlă, pictură naivă, podoabe din mărgele, ţesut, cusut, realizare costume populare, încondeiat ouă, împletituri, ceramică, măști, metaloplastie. Selecţia va fi realizată de un juriu de specialitate.

Primii cinci elevi premiaţi (câştigători ai locurilor I) vor reprezenta judeţul Cluj la Sibiu, în cadrul fazei naţionale a Olimpiadei ,,Meşteşuguri Artistice Tradiţionale", care se va desfăşura la finalul lunii iulie, la Muzeul ASTRA. Ceilalţi premianţi vor primi drept premiu participarea în Tabăra de meşteşuguri „Tradiții clujene”, organizată de C.J.C.P.C.T. Cluj, în luna august, la Baza Crucii Roșii de pe Valea Ierii.

coral