Primul centru de vaccinare drive-through din județul Cluj va fi deschis săptămâna viitoare, la Sala Sporturilor „Horia Damian” din Cluj-Napoca, iar cei care doresc să se imunizeze nu au nevoie de programare, anunță instituția prefectului.

„Mecanismul va fi foarte ușor, din mașină se va scoate brațul pe geam și se va face vaccinarea, urmând ca să se mai staționeze încă 15 minute pentru a se identifica reacțiile adverse, dacă este cazul, și pentru a se elibera adeverința de vaccinare. Tot acest proces va fi conform legislației în vigoare, în ceea ce privește procesul de vaccinare. Începând de mâine, împreună cu administrația locală, de comun acord, vom începe amenajarea efectivă a centrului, urmând ca de la începutul săptămânii viitoare să se deschidă. Toate circuitele vor fi bine delimitate, locația a fost aleasă în așa fel încât să fie cât mai accesibilă din toate punctele de vedere”, a precizat prefectura.

Pentru vaccinarea la acest centru nu este nevoie de programare, dar este recomandat ca înainte de prezentarea la centru doritorii să descarce documentele necesare vaccinării pentru a merge mai repede procesul și pentru a evita aglomerarea. Documentele pot fi descărcate de pe: https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj…/.

După București, în județul Cluj se înregistrează cea mai mare cerere pentru vaccin. Joi după-amiază erau aproape 30.000 de persoane pe listele de așteptare.

 

coral