Lucian Năstasă Kovacs, directorul Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, și-a trecut soția pe lista angajaților Consiliului Județean care urmează să fie vaccinați anti-COVID, deși aceasta nu are nicio legătură cu instituția.

Într-un final, totul a ieșit la iveală, iar Lucian Năstasă Kovacs a recunoscut că a făcut tot posibilul ca și soția lui să fie imunizată în această etapă, astfel că i-a solicitat contabilei de la muzeu să o treacă pe listă cu restul angajaților, pentru că are probleme de sănătate, scrie gandul.ro.

Angajații Muzeului de Artă din Cluj-Napoca pot fi vaccinați în etapa a doua, deoarece instituția este subordonată Consiliului Județean.

“Am întrebat la contabilitate dacă poate să se înscrie şi soţia, explicând-i despre ce este vorba. Nu m-am folosit de autoritatea de director să spun treceţi-o. Am spus, dacă se poate, te rog să o treci pentru că locuiesc cu ea în casă şi are probleme de sănătate. Eu nu pot veni cu viruşi acasă. Nu este o pomană, nu au venit cadouri internaţionale pe care noi să le împărţim preferenţial. Este vorba de un vaccin gratuit stabilit de Uniunea Europeană”, a declarat Lucian Năstase Kovacs, citat de gandul.ro.

Directorul instituției a avut bun simț și ce-a cerut scuze pentru situația pe care a creat-o

“Dacă mi-aţi atras atenţia, îmi cer scuze în mod oficial. În clipa aceasta, mă radiez şi eu şi soţia, şi cu asta basta. Eu mă şterg personal, şi eu şi soţia din grila de vaccinare, deşi consider că, locuind cu un om, aveam dreptul să fiu împreună cu el vaccinat. Nu ştiu toate detaliile ordonanţei. Dacă am făcut o greşeală şi dacă am trecut-o şi pe soţia mea, îmi cer scuze pentru că le-am luat locul altora”, a mai spus directorul muzeului.

coral