Val de solicitări la ambulanță în prima zi de Crăciun. Românii au exagerat cu mâncarea și băutura. Nu doar petrecăreții au cerut ajutorul. Au fost solicitări și din partea bolnavilor cu afecțiuni cronice.

Medicii recomandă să nu facem exces de mâncare și băutură și să apelăm la moderație și cumpătare pentru a ne putea bucura în continuare de sărbători.

Alis Grasu – manager Serviciul Ambulanță Bucuresti-Ilfov: 3.217 persoane din București și Ilfov au solicitat ambulanța. Dintre acestea, 1.935 de persoane au prezentat urgențe de cod roșu, respectiv cazuri foarte grave și de cod galben, cazuri grave.

Sigur, vorbim despre Sărbătoarea Crăciunului și în această perioadă au fost 434 de solicitări cu probleme digestive.

Recomandarea, de fiecare dată, este să dăm dovadă de cumpătare când consumăm din preparatele gătite de gospodine în această perioadp, dar care sunt adevărate bombe calorice. Și nu doar la mâncare să avem grijă, ci și la băuturile alcoolice.

Numărul solicitărilor nu este mult mai mare decât în anul 2021 și nici față de 2020, dar să nu uităm că au fost ani de pandemie cu restricții, deci era firesc ca numărul de solicitări să fie mai mic.

coral