Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a fost prezent vineri seară la deschiderea Festivalului Internaţional de Film Transilvania TIFF 2021.

Valeriu Gheorghiță a fost însoțit de primarul Clujului, Emil Boc, și de soția acestuia, Oana Boc. Înainte de deschiderea festivalului internațional de film, colonelul Gheorghiță a vaccinat o tânără.

Medicul militar a făcut apel la români sa se vaccineze și a cerut ca oamenii să se informeze doar din surse oficiale în ceea ce privește imunizarea.

„Fenomenul dezinformării face victime, face să crească numărul celor care se îmbolnăvesc. Trebuie să avem încredere în medici, în personalul medical”, a spus Gheorghiță.

La rândul său, Emil Boc i-a mulțumit colonelului Gheorhiță pentru prezența la Cluj și i-a transmis un episod pe care l-a văzut, vineri seara, în timp ce medicul militar vaccina. „O familie de români care trăiește în Elveția au venit la Cluj și fiica lor, de 16 ani, s-a vaccinat aici. Au fost foarte mulțumiți și au spus că în Elveția e mult mai greu să se ajungă la vaccinare decât în România. Încă o dată vă felicit pentru faptul că ați făcut accesibil acest proces și sper să înțeleagă cât mai mulți oameni că dacă vrem viață normală, trebuie să facem vaccinare. Nu este altă cale, restul e poveste!”, a declarat Emil Boc.

coral