Bonuri de masă mărite – au primit o majorare din partea guvernului, mult așteptată de români. Valoarea bonurilor de masă crește de la 15 lei la 20 lei, iar legea a fost deja publicată în monitorul oficial. Astfel tichetele de masă din luna aprilie vor fi în valoare totală maximă de 420 de lei, pentru 21 de zile lucrătoare.

Bonurile de masă sau tichetele de masă se acordă numai angajaților care nu sunt în somaj tehnic, somaj, concediu medical, concediu de odihnă sau concediu special pentru părinții care sunt acasă cu copiii sub 12 ani cât școlile sunt închise.

Angajatorul poate alege între valoarea minimă a bonurilor de masă și cea maximă

Atenție angajatorii nu sunt obligați să ofere bonuri de masă de 20 de lei, aceștia pot opta între valori cuprinse între 15 lei și 20 lei în funcție de decizia companiei unde lucrați.

Bonurile de masă sunt în continuare impozitate, dar scutesc angajatorii de taxe, astfel este în avantajul companiei să ofere tichete de masă. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă de la 15,18 lei la 20 de lei. Iohannis a semnat decretele

Legea modifică în acest sens art. 14 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

„Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei”, prevede actul normativ, se arată în comunicatul de presă emis de presidency.ro.

Tichetele cadou și voucherele de vacanță

Pe lângă bonurile de masă oferite fie pe suport de hartie fie pe card, angajatorii mai pot acorda tichete cadou sau vouchere de vacanță.

Principali furnizitori de tichete de oricel fel în România sunt Sodexo și Edenred Ticket Restaurant , dar nu sunt singurii. Tichetele de masă sunt acceptate orice magazin alimentar și puteți achiziționa cu acestea doar mâncare, nu și tutun sau bauturi alcoolice.

coral